Bręsta skandalas kariuomenėje: V. Rupšys gauna kompensaciją būstui, kurį nuomojasi iš savo sūnaus | Kas vyksta Kaune

Bręsta skandalas kariuomenėje: V. Rupšys gauna kompensaciją būstui, kurį nuomojasi iš savo sūnaus

BNS 2023/10/03 09:00
Valdemaras Rupšys / DELFI nuotr.

Lietuvos kariuomenės vadas generolas Valdemaras Rupšys kas mėnesį gauna beveik pusės tūkstančio eurų vadinamuosius butpinigius, už juos nuomojasi butą iš savo sūnaus, antradienį pranešė portalas „15min“.

Kaip nurodoma V. Rupšio privačių interesų deklaracijoje, butą jis nuomojasi nuo 2021 metų. Generolas teigia, kad moka sūnui už nuomą ne rinkos kainą, o perpus pigiau.

Jis sako besinaudojantis galimybe gauti 445 eurus siekiančius butpinigius, kurią turi kiekvienas Lietuvos karys, neturintis nekilnojamojo turto vietovėje, kurioje atlieka tarnybą. V. Rupšys turi nuosavybę Ignalinos rajone.

„Aš turiu teisę gauti butpinigius, turiu teisę sudaryti sutartis, turiu teisę sudaryti sutartis su tuo, kas man palanku, tame tarpe, ir su sūnumi“, – sakė generolas.

Anot portalo, reaguodamas į klausimus kariuomenės vadas nesitvardė, tvirtino, kad žurnalistas užduoda kvailus klausimus, pareiškė, jog „ne ten ieškot sliekų“.

Po savaitės susitikęs su žurnalistu jis atsiprašė už „leksikoną“ ir pripažino, kad teisės aktuose, reglamentuojančiuose butpiniginių gavimą, yra spragų. V. Rupšys teigė, kad Lietuvos kariuomenė su Krašto apsaugos ministerija svarsto keisti teisės aktus taip, kad juose neliktų dviprasmybių ir būtų išvengta galimybių piktnaudžiauti.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija „15min“ nurodė, kad „pareigūnų sprendimai sudaryti nuomos sutartis tarnybos vietovėje yra tiesiogiai susiję su jų tarnybinėmis funkcijomis ir kompensuojami iš valstybės lėšų, todėl manytina, kad nuoma iš artimų asmenų galima tik išskirtiniais atvejais ir atsižvelgiant į pasiūlą esamoje rinkoje“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA