Kaune praūžė ketvirtasis „Oktoberfestas“: šventę vainikavo išskirtinis karališkosios šeimos atstovų vizitas | Kas vyksta Kaune

Kaune praūžė ketvirtasis „Oktoberfestas“: šventę vainikavo išskirtinis karališkosios šeimos atstovų vizitas

Rugsėjo 22 ir 23 dienomis Kaune įvyko tradicinė „Volfas Engelman“ bravoro organizuojama „Oktoberfesto“ šventė, kurioje apsilankė ir ypatingi svečiai – Jo Karališkoji Didenybė Prinz Karl von Bayern kartu su žmona. Būtent jiems buvo patikėtas iškilmingas „Oktoberfesto“ šventės atidarymas. Šiųmečiame renginyje netrūko linksmai nusiteikusių, bavariškais kostiumais pasipuošusių dalyvių, specialiai šventei išvirtų gėrimų, gardaus vokiško maisto ir muzikos, kvietusios šokti ne tik ant žemės, bet ir ant suolų.

Pasak bravoro vadovo Mariaus Horbačausko, šiųmetėje šventėje kaip niekad buvo jaučiama bavariška dvasia.

„Žinoma, prie to stipriai prisidėjo karališkosios šeimos vizitas. Jo Karališkoji Didenybė Prinz Karl von Bayern su žmona ne tik lietuviškame „Oktoberfeste“, bet ir Lietuvoje lankėsi pirmą kartą. Jie atidarė šiųmetę šventę, atkimšdami šventinę gėrimų statinaitę. Tai – išties įsimintinas vizitas, praturtinęs Kaune vykusį renginį. Šių metų pavasarį pasirašėme bendradarbiavimo sutartį su Jo Karališkąja Didenybe Prinz Luitpold von Bayern ir jo valdoma bendrove „König Ludwig International“.

Mūsų bravorui buvo suteiktas leidimas virti karališką gėrimą, kurio pirmąją partiją rinkai pristatėme birželį. Tad karališkosios šeimos atstovų apsilankymas šiųmetėje šventėje – ne atsitiktinumas. Šis vizitas ir glaudi partnerystė su karališkąja šeima leidžia teigti, kad mūsų organizuojamas „Oktoberfestas“ yra pagrindinė ir, tikėtina, didžiausia bavariškų tradicijų šventė Lietuvoje. Bavariškų tradicijų sklaida – didelė ir svarbi mūsų partnerystės dalis“, – pasakoja M. Horbačauskas.

Prinz Karl von Bayern liko nustebintas Kaune vykusioje šventėje susirinkusių žmonių gausa.

/ Organizatorių nuotr.

„Sunku patikėti, kad vos ketvirtus metus Kaune gyvuojantis „Oktoberfestas“ pritraukia tiek žmonių. Galima tik įsivaizduoti, kaip ši šventė atrodys po 10 metų. Tikiu, kad ji bus kur kas didesnė. Bavarijoje, Miunchene, ši šventė vyksta jau daugiau negu 200 metų ir į ją kasmet susirenka 6 milijonai žmonių. Kauno „Oktoberfestas“ mane maloniai nustebino, smagu matyti, kad bavarų kultūra gyva ir Lietuvoje. Bus įdomu apsilankyti Kauno „Oktoberfeste“ po dar penkerių metų ir pamatyti, kaip ši šventė išaugo“, – teigia Jo Karališkoji Didenybė.

M. Horbačausko teigimu, į savaitgalį vykusį „Oktoberfestą“ susirinko apie 5 tūkst. žmonių. Šventėje abi dienas skambėjo lietuvių muzikantų atliekama vokiška muzika – pirmąją dieną dalyvius linksmino šventės senbuviais jau tapę „Allegretto band“, o antrąją dieną šokius pučiamųjų instrumentų garsais užkūrė šventės naujokė – grupė „Old City Band“ iš Klaipėdos.

„Kaip ir praėjusiais metais, šiemet susirinkusieji linksminosi pusės futbolo aikštės dydžio palapinėje, mėgavosi specialiai šventei išvirtais gėrimais ir tradiciniais bavariškais valgiais: „Bratwurst“ dešrelėmis, rūkyta karka, breceliais ir kitais nacionalinės vokiškos virtuvės patiekalais. Ko tik nebuvo – žmonės šoko ir ant žemės, ir ant suolų, ir keliese, ir po vieną.

Smagu buvo visiems, o prie geros nuotaikos prisidėjo ir puikus vasariškas oras. Džiaugiuosi, kad dalyviai nepatingėjo ir specialiai pasiruošė šventei – į renginį atvyko daugybė tautiniais bavariškais kostiumais pasipuošusių žmonių. Kasmet tokių specialiais kostiumais apsirengusių žmonių vis daugėja, o už pastangas mes juos pamaloniname staigmenomis“, – pasakoja M. Horbačauskas.

/ Organizatorių nuotr.

Jis prisimena pirmąjį festivalį, vykusį 2020 m., – tuo metu niekas nė nebūtų pagalvojęs, kad šis renginys taip išaugs ir kasmet surinks tūkstančius dalyvių iš visos Lietuvos.

„Jautėme didelį žmonių susidomėjimą renginiu tiek šiais, tiek praėjusiais metais. Lankytojų skaičius kiekvienais metais padvigubėja. Tai mums didelis įvertinimas. Ačiū visiems, dalyvavusiems šiųmetėje šventėje, drauge šokusiems, besidalijusiems gera nuotaika ir padėjusiems mums sukurti išties ypatingą festivalį. Tikėtina, kad greitai šventę teks kelti į erdvesnę palapinę ir galbūt organizuoti ne dviejų, o trijų dienų festivalį, kad visi norintys spėtų pasimėgauti baraviškomis tradicijomis. Juk Miunchene vykstanti šventė trunka dvi savaites“, – dėkoja M. Horbačauskas.

Bravoro vadovo teigimu, jau dabar žinoma, kad ir kitą rudenį bravoras taps tikru bavariškų tradicijų centru – surengs penktąją „Oktoberfesto“ šventę visiems miestiečiams ir miesto svečiams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA