Kaune už 13 mln. eurų ruošiamasi statyti naują pėsčiųjų tiltą – Kas vyksta Kaune

Kaune už 13 mln. eurų ruošiamasi statyti naują pėsčiųjų tiltą

BNS 2023/09/23 16:35
Būsimo tilto vieta / Kaunas.lt nuotr.

Kaune ruošiamasi statyti naują pėsčiųjų tiltą per upę nuo Aleksoto iki Nemuno salos – miesto savivaldybė paskelbė rangovo konkursą, o preliminari projekto vertė siekia 13 mln. eurų.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Gedeminas Barčauskas sako, kad tiltas sujungs svarbius objektus su miesto centru.

„Tiltas suplanuotas, kadangi Kauno centro sąvoka jau senokai plečiasi, čia atsiranda vis daugiau traukos taškų“, – BNS teigė G. Barčauskas.

Nemuno salą ir Aleksotą sujungsiantis tiltas

„Naujasis baseinas Nemuno saloje, čia pat statomas nacionalinis mokslo ir inovacijų centras „Mokslo sala“. Nauja miesto vizitine kortele taps ir kitapus Nemuno suplanuotas M. K. Čiurlionio koncertų centras, kylantis Aleksoto inovacijų pramonės parkas. Čia taip pat vyksta Žemosios Fredos konversija iš pramoninės į patrauklią gyvenamąją ir rekreacinę teritoriją“, – kalbėjo jis.

Įmonė „TEC Infrastructure“ ir architektai KILD parengė 294 metrų ilgio pėsčiųjų ir dviratininkų tilto viziją. Teigiama, kad naujojo tilto siluetas primins jau pastatytą mažąjį tiltą iš Karaliaus Mindaugo prospekto į Nemuno salą.

„Jis bus šviesus, kuriamas iš lengvų metalinių konstrukcijų, neužgoš vaizdo į miestą tiek nuo krantų, tiek ir nuo upės“, – sakė G. Barčauskas.

Be to, suplanuotos terasos ir amfiteatrai prie vandens aplink tilto atramas. Jos bus pritaikytos koncertams, lauko kinui, studentų paskaitoms.

Statybas numatoma pradėti 2024 metų sausį, jos truks kiek daugiau nei dvejus metus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA