Liko tik trys dienos, per kurias galite pasiplaukioti legendiniame Vytauto parko baseine | Kas vyksta Kaune

Liko tik trys dienos, per kurias galite pasiplaukioti legendiniame Vytauto parko baseine

/ „Facebook“ nuotr.

Socialiniuose tinkluose pasirodė parduodamo baseino skelbimas, o apžiūrėjus atidžiau, paaiškėjo, kad tai legendinis Vytauto parko lankytojus ilgus metus džiuginęs didžiulis baseinas. Susisiekus su dabartiniu baseino šeimininku Bernardu Šerpyčiu, šis atviravo, jog, deja, bet pramoga iš parko išsikrausto, bet baseinas gali atitekti kažkam kitam.

„Naudotas, geros būklės, tel. 860604542, iki pirmadienio galima apžiūrėt, paskui išardysiu“, – be didesnių kalbų socialiniuose tinkluose skelbė B. Šerpytis.

Paskambinus ir pakalbinus ilgametį parko lankytojų džiugintoją, paaiškėjo, kad baseinu kauniečiai ir miesto svečiai galės pasidžiaugti dar tris dienas, o pirmadienį šios pramogos nebeliks.

„Su šiandien dar trys dienos liko ir išardysiu jau. Kol kas dar veikia jis, bet viską aplink parke dar, tvarko, restauruoja ir mums vietos jau nelabai lieka“, – pasakojo B. Šerpytis.

Vyras pripažino, jog su pramogomis praleido jau 36 metus, tai stipriai neliūdėdamas, iškeliauja į ramesnę pensiją.

„Kai pirkome jį, tai vien rėmai kainavo 10 tūkstančių litų ir papildomai tentas panašiai tiek pat. Tai dabar parduodant, norėtųsi gauti bent 500 eurų, bet kainą galėsime derint su visais norinčiais“, – apie parduodamą legendinį baseiną kalbėjo jis.

Legendinis pramogų parkas

Vytauto parkas žinomas, kaip pirmasis Kauno miesto parkas, įkurtas dar 1871-aisiais metais. 1964 metais parke atsirado ir legendiniai atrakcionai, kurie veikė iki pat jų išardymo 2019-ųjų pavasarį.

Kaip rašoma Kauno apskrities viešosios bibliotekos puslapyje, Sodininkų draugija 1900 m. pastatė mūrinį paviljoną ir pradėjo jį nuomoti, paviljone įsikūrė kortų klubas. 1919 m. parkui suteiktas Vytauto vardas, jame buvo įrengti teniso kortai, o 1921 m. – ir pirmoji krepšinio aikštelė. Apie 1950 m. parke įrengta sporto salė, žaidimų kambarys, šaudykla, iki šių dienų „groję“ atrakcionai iškilo 1964 m. – atsirado apžvalgos ratas, viražiniai lėktuvai, sūpynės. 1970 m. įrengta lauko estrada, o 1992 m. Vytauto parką valdžiusi valstybinė įmonė „Vytauto parkas“ privatizuota.

Kaip portalui lrytas.lt pasakojo čia du dešimtmečius išdirbusi Regina, tarpukariu ant Vytauto parke buvusių laivelių suposi lakūnas Steponas Darius su mylimąja Jaunute – būsima savo žmona. J. Darienės dukters Audronės Guigienės prisiminimuose aprašyta, kad Jaunutė buvo labai sportiška, žaidė krepšinį. Varžybų metu susipažino su S. Dariumi, kuris teisėjavo.

Ne vienam kauniečiui vaikystės ir jaunystės laisvalaikį primenančių karuselių dalys galiausiai nugulė ant asfalto, prie tvoros, skiriančios nuo automobilių aikštelės Islandijos plente. Atrakcionus patikėta išmontuoti bendrovės „Kauno švara“ atstovams tada, kai Vytauto parko savininkas Ričardas Šidlauskas numojo ranka į miesto valdžios raginimus, karuseles iš Žaliakalnio iškeldinti iki kovo pabaigos. Dabar parke neliks ir daugeliui gražius prisiminimus keliančio baseino su laiveliais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA