Kauniečiai aptiko, kur atsidūrė Vytauto parko atrakcionai: „Jau už visus nuspręsta“ | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai aptiko, kur atsidūrė Vytauto parko atrakcionai: „Jau už visus nuspręsta“

R. Tenio nuotr.

Dar balandžio mėnesį, kai buvo pradėti legendinių Vytauto parko atrakcionų ardymo ir iškraustymo iš teritorijos darbai, kauniečiai spėliojo, kas nutiks daugeliui nostalgiją keliančioms karuselėms, koks likimas jų laukia? Atsakymą rado patys gyventojai – dalis atrakcionų šiandien jau riogso ant asfalto, sako jie.

„Kol Vytauto parko savininkas kalba šaradomis, pasirodo, jau už visus nuspręsta. Atrakcionai atsidūrė Ašigalio gatvėje esančiame laužyne“, – praneša portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai.

Vytauto parko karuselės – Islandijos pl. aikštelėje / Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

Ne vienam kauniečiui vaikystės ir jaunystės laisvalaikį primenančių karuselių dalys nugulė ant asfalto, prie tvoros, skiriančios nuo automobilių aikštelės Islandijos plente. Atrakcionus patikėta išmontuoti bendrovės „Kauno švara“ atstovams tada, kai Vytauto parko savininkas Ričardas Šidlauskas numojo ranka į miesto valdžios raginimus, karuseles iš Žaliakalnio iškeldinti iki kovo pabaigos.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ sakė bendrovės „Kauno švara“ viešųjų ryšių specialistas Jonas Tumpa, darbininkai atrakcionus išmontavo, o metalą saugojimui išvežė į Islandijos plente Kauno miesto savivaldybei priklausančią automobilių stovėjimo aikštelę.

Susisiekus su Vytauto parko valdytoju R. Šidlausku, šis teigė nežinąs, koks likimas laukia Žaliakalnyje ne vieną skirtingą kartą supusių karuselių.

Vytauto parko karuselės – Islandijos pl. aikštelėje / Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

„Poreikį apžiūrėti atrakcionus bei pasistatyti juos kaip talismaną buvo pareiškę ir seniūnijų, bendruomenių atstovai. Pažiūrėsime. Jei atrakcionai gražiai sudėti, kas panorės, juos pasistatys. Tačiau, jeigu karuseles išmontuojant, bus apgadintos – tai rodo nepagarbų požiūrį į kitam priklausančius daiktus“, – kalbėjo pašnekovas.

Pasak J. Tumpos, šiuo metu Vytauto parke vykdomi baigiamieji darbai – demontuojami seni suoliukai, ardomos prie karuselių buvusios šaligatvių plytelės ir gelžbetonio konstrukcijos.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad didelis sujudimas dėl Vytauto parko kilo pernai spalį – mėnesio pradžioje ant atrakcionų iškabintas Kauno savivaldybės nurodymas per vieną mėnesį nugriauti neteisėtus įrenginius, „esančius ant Kauno savivaldybei nuosavybės teise priklausančių inžinerinių statinių ir (…) patenkančius į (…) kultūros paveldo teritoriją“.

Tarp kauniečių pasklido kalbos, kad čia ketinama statyti prabangius kotedžus, tačiau savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė tuomet patikino, kad Vytauto parkas yra valstybės saugoma miško teritorija, todėl apie kažkokias statybas negali būti nė kalbos.

Savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas dėstė parko įrenginius esant fiziškai nusidėvėjusius ir ant valstybinės žemės stovint nelegaliai. Valdžios atstovai retrospektyviai suskubo klausti kauniečių, ką jie norėtų matyti žaliojoje erdvėje ir savo ruožtu dar iki 2018-ųjų pabaigos žadėjo tvarkyti takus ir aikšteles, įrengti apšvietimą ir naujus suoliukus, tačiau nurodytu laiku verslininkams nenukėlus įrenginių, viskas liko pažadais.

Atrakcionams peržiemojus, kovo antroje pusėje valdininkai ėmė krutinti savininkus jau griežtesniu tonu. V. Šiliauskas BNS sakė, kad neišardžius supynių, tai padarys miestas ir už darbus pateiks sąskaitą. Išties teritorijoje buvo pradėję suktis „Kauno švaros“ darbininkai, tačiau su demontavimo nuotaikomis pasirodžius savininkams, reikalas perleistas jiems.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA