Lauko rozetės: kaip teisingai pasirinkti? | Kas vyksta Kaune

Lauko rozetės: kaip teisingai pasirinkti?

Organizatorių nuotr.

Norėdami daugiau laiko praleisti ne uždarose patalpose, o gryname ore, žmonės vis daugiau investuoja į namų lauko aplinką. Dėl šios priežasties lauko rozetės savo populiarumu nenusileidžia vidaus rozetėms. Tinkamai parinktos ir sumontuotos lauko rozetės padeda ne tik pasirūpinti tinkamu kiemo apšvietimu, bet ir naudotis įvairiais elektros įrenginiais už namų zonos ribų.

Kokia yra lauko rozečių paskirtis ir kuo jos skiriasi nuo įprastų kištukinių lizdų?

Matyti rozetes namų viduje esame pripratę, tačiau svarbu prisiminti, kad kieme įrengtos rozetės yra ne ką mažiau naudingos ir svarbios mūsų patogumui. Štai keletas funkcijų, kurias atlieka lauko rozetės:

  • Sodo darbai. Lauko rozetės suteikia lengvą prieigą prie elektros energijos esant lauke, todėl jos padeda daug lengviau valdyti įvairius prietaisus ir elektros įrankius be jokių papildomų laidų.
  • Lauko apšvietimas. Lauko rozetės yra būtinos kiemo apšvietimui ir dekoratyviniam apšvietimui jūsų sode. Tai pagerina lauko erdvės estetiką ir padidina saugumą.
  • Baseinų ir tvenkinių priežiūra. Jei jūsų kieme yra baseinas ar vandens telkiniai, lauko rozetės yra būtinos, įrenginėjant siurblius, filtrus ir kitą vandens įrangą.
  • Lauko pramogos. Lauko rozetės tampa nepakeičiamu sprendimu, kai norima lauke užsiimti įvairiomis pramogomis, pavyzdžiui, sukurti kino vakarą ir žiūrėti filmus per projektorių.

Lauko rozetės, priešingai nei vidaus rozetės, sukurtos taip, kad būtų atsparios oro sąlygoms ir atlaikytų lietų, sniegą bei saulės spindulius. Šios rozetės gaminamos iš medžiagų, kurios geriau apsaugo nuo drėgmės ir dulkių, todėl jos puikiai tiks ir namo garažui ar palėpei.

Kokie reikalavimai keliami lauke montuojamoms rozetėms?

Montuojant lauko rozetes svarbiausia yra atsižvelgti į saugumą, ilgaamžiškumą bei patogumą. Štai, ką verta žinoti prieš pradedant montavimo darbus:

Kokybė. Ieškokite lauko rozečių su oro sąlygoms atspariais dangteliais, kurie apsaugotų lizdus nuo lietaus, sniego, dulkių ir saulės spindulių.

Saugumas. Įsitikinkite, kad lauko rozetė turi įžeminimo apsaugą. Tokia apsauga padeda išvengti elektros perkrovos.

Estetika. Prieš montuojant lauko rozetes, pasidomėkite, ar jų dizainas bus tinkamas jūsų kiemo interjerui.

Lauko rozetės / Organizatorių nuotr.

IP apsaugos lygiai – kas tai?

IP apsaugos lygis (angl. Ingress Protection Rating) yra tarptautinis standartas, nurodantis elektros įrenginio apvalkalo atsparumą išoriniams veiksniams. IP reitingas susideda iš dviejų skaitmenų – pirmasis skaitmuo nurodo apsaugos lygį nuo svetimkūnių, o antrasis – atsparumą vandeniui. Pavyzdžiui, IP65 reitingas reiškia, jog elektros įrenginys turi visišką apsaugą nuo dulkių ir bet kokiu kampu krintančios vandens srovės.

Lauko rozetėms yra itin svarbu turėti aukštą IP apsaugos lygį, todėl pirkdami lauko rozetę, būtinai atsižvelkite į nurodomą IP reitingą. Montavimui lauke rekomenduojame rinktis bent IP44 apsaugos lygį turinčias rozetes.

JUNG sprendimai, orientuoti į individualius pirkėjo poreikius

JUNG yra plačiai visame pasaulyje žinomas Vokietijos prekės ženklas, kurių elektros ir technologijų sprendimai atitinka išrankiausių ekspertų lūkesčius. JUNG rozetės išsiskiria savo kokybe, saugumu ir estetika. Dažniausiai minimi JUNG lauko rozečių privalumai:

Kokybė ir ilgaamžiškumas

JUNG jungikliai ir rozetės garsėja savo ilgaamžiškumu ir kokybe. Gaminamos iš aukščiausios kokybės medžiagų JUNG lauko rozetės vertinamos dėl savo patvarumo ir išskirtinio atsparumo.

Inovatyvumas

JUNG nuolatos siekia prisitaikyti prie besikeičiančio pasaulio ir savo klientams siūlyti naujausius technologinius sprendimus. Tai apima ir tokias naujas funkcijas kaip lietimui jautrūs valdikliai, LED indikatoriai, rozetės su metaliniais dangteliais ar rozetės su USB jungtimi.

Lengvas rozetės pajungimas ir montavimas

JUNG supranta, kad kištukinių lizdų pajungimas turi nekelti papildomų rūpesčių, todėl JUNG rozetes yra ypač paprasta pajungti ir sumontuoti bet kurioje aplinkoje. Jei norite išskirtinio funkcionalumo ir lengvo montavimo, galite rinktis „Siedle“ stulpelius su rozetėmis – tai itin patogus ir praktiškas sprendimas, atitinkantis individualius poreikius. „Siedle“ yra Vokietijos gamintojas, orientuotas į aukščiausios kokybės, dizaino ir ilgaamžiškumo reikalavimus. Furtvangene įrengta bendrovė veikia daugiau nei 260 metų ir savo klientas siūlo modernias praėjimo kontrolės sistemas, domofonus, pašto dėžutes ir kitą įrangą, atitinkančią šiuolaikinio žmogaus poreikius.

Platus pasirinkimas

JUNG rozečių pasirinkimas yra išskirtinai platus. Žemiau nurodytos TOP 3 populiariausias JUNG lauko rozetes šiuo metu, kurios puikiai tiks tiek kiemui, tiek sodui:

  • JUNG WG 600 jungikliai ir rozetės išsiskiria plokščia ir kompaktiška savo konstrukcija. Be to, šios lauko rozetės ne tik atsparios išoriniams aplinkos veiksniams, bet ir yra lengvai bei patogiai montuojamos.
  • JUNG WG 800 jungikliai ir rozetės gaminamos iš nedūžtančio, ultravioletiniams spinduliams ir kitiems agresyviems aplinkos veiksniams atsparaus termoplasto. Šios lauko rozetės turi apsaugą nuo lietaus, dulkių ir atitinka visus profesionaliai elektros instaliacijai keliamus reikalavimus.

Jeigu rozetes planuojate įrengti terasoje arba panašioje vietoje, kuri turi stogelį ar kitą apsaugą nuo lietaus, tokiu atveju puikiai tiks ir įprastinės serijos JUNG rozetės su IP44 modifikacija, pavyzdžiui, LS 990 jungikliai ir rozetės.

Plačios kištukinių lizdų dizaino galimybės

JUNG siūlo platų jungiklių ir rozečių dizaino pasirinkimą tam, kad atitiktų įvairius interjero stilius ir klientų poreikius. JUNG dėmesys estetikai ir funkcionalumui leidžia pirkėjams rinktis iš įvairaus dizaino, spalvų, dydžių ir medžiagų pasirinkimo.

Montavimas: ką pataria ekspertai?

Montuojant lauko rozetes tenka dirbti su elektra, todėl būtina laikytis tam tikrų atsargumo priemonių. Pagrindiniai dalykai, kuriuos reikėtų žinoti ir apsvarstyti prieš montuojant lauko rozetę:

  • Saugumas. Sauga turėtų būti jūsų svarbiausias prioritetas, todėl nepamirškite tinkamai pasirūpinti visomis priemonėmis ir laiku išjungti elektrą prieš montuojant rozetę. Visada naudokite patikimus įrankius ir dėvėkite tinkamą aprangą, pavyzdžiui, pirštines ir apsauginius akinius.
  • Žinios ir įgūdžiai. Elektros darbams atlikti reikalingos tam tikro lygio žinios ir įgūdžiai, jeigu neturite elektros instaliacijos patirties, geriausia kreiptis į profesionalų elektriką, kuris atliks šį darbą.
  • Vieta. Nustatykite optimalią lauko rozetės vietą ir apsvarstykite tokius veiksnius, kaip prieinamumas, patogumas ir numatytas rozetės naudojimas. Įsitikinkite, kad ji bus atokiau nuo vandens šaltinių ir jos neužstos nepatogūs baldai ar kiti daiktai.
  • Estetika ir tinkamumas. Lauko estetika taip pat yra svarbi, todėl apsvarstykite, ar lauko rozetės dizainas ir vieta tiks prie jūsų kiemo dizaino.
  • Profesionali pagalba. Jei nesate tikri dėl kurio nors lauko rozetės montavimo veiksmo ar eigos, geriausia pasikonsultuoti su profesionaliu elektriku. Netinkamai atliekami elektros darbai gali būti pavojingi.
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA