VU Kauno fakultete skraidė klaviatūros: studentai susirungė neeilinėse varžybose | Kas vyksta Kaune

VU Kauno fakultete skraidė klaviatūros: studentai susirungė neeilinėse varžybose

/ L. Čeponytės nuotr.

Tarptautinės programuotojų dienos proga Vilniaus universiteto Kauno fakultete (VU KNF) pirmą kartą suorganizuotas „Klaviatūrų mėtymo čempionatas“. Gerai nusiteikę VU studentai tarpusavyje varžėsi, kurio mesta klaviatūra nuskries toliausiai.

Per ilgąją pertrauką (11.15 val.), Liepų kiemelyje, Vilniaus universiteto Kauno fakultete renginį 6 dalyviai vaikinai pradėjo nuo apšilimo. Prasimiklinę, prasimankštinę stojo prie starto linijos, nuo kurios nebenaudojamas ir darbui nebetinkamas klaviatūras sviedė tolyn iš visų jėgų, siekdami pralenkti varžovus.

Kiekvienas renginio dalyvis klaviatūrą metė pažymėtame sektoriuje ir turėjo po 2 metimus. Svarbi taisyklė, kurią sulaužius metimas buvo anuliuojamas, jog metama tik iš pirmo judesio, t.y. galima suktis, tačiau kojos turi išlikti vienoje pozicijoje. Kojų tiek prieš metimą, tiek metimo metu kelti nuo sektoriaus negalima.

Pirmajame ture jėgas išbandė šeši VU KNF studentai, į antrąjį jau pateko mažiau, kol galiausiai, peržiūrėjus rezultatus, buvo išrinkti pirmąsias tris vietas užėmę studentai. Trečiąją vietą užėmė Pijus Jasiukėnas (pirmajame ture klaviatūrą švystelėjęs net 36,94 cm), antrąją – Matas Žukauskas, o absoliučiu nugalėtoju tapo VU KNF bakalauro studijų programos „Informacijos sistemos ir kibernetinė sauga“ antro kurso studentas Laurynas Pivoras.

Tiesa, laimėtojas L. Pivoras sakė laimėti nesitikėjęs, mat varžovai, žiūrint jo akimis, taip pat buvo labai stiprūs ir pretenduojantys į klaviatūrų metiko čempiono titulą.

L. Čeponytės nuotr.

„Apie tokį sportą esu girdėjęs jau seniau, tačiau niekada anksčiau nedalyvavau ir šįkart nusprendžiau dalyvauti tik paragintas kursiokų. Klaviatūros nei karto neteko daužyti, o dabar laimėjus jausmai įdomūs, kaip ir renginys įdomus“, – po sėkmingo pasirodymo kalbėjo L. Pivoras.

Rugsėjo 13 d. švenčiama programuotojų diena. Šią dieną įvairių šalių programuotojai rengia vakarėlius, krečia kompiuterinius pokštus, rašo juokingas programas, varžosi kompiuteriniais žaidimais, dirba senais kompiuteriais, o VU Kauno fakultetas šia proga sukvietė į „Klaviatūrų mėtymo čempionatą“.

Organizatoriai tikisi, jog kitais metais tokį čempionatą pavyks surengti Santakoje. Tai būtų miesto lygio varžybos.

Organizavo: VU SA KNF, VR Grupė, Informacinių technologijų priežiūros centras.

Idėjos autorius: Deimantas Špučys, Klaipėdos IT bendruomenė „Commit Klaipėda“.

Šio sporto įrankiais (nebetinkamomis darbui klaviatūromis) pasirūpino informacinių technologijų priežiūros centras. Mėtomos klaviatūros buvo saugiai apsuktos plėvele, kad smulkios dalys nepatektų į aplinką. Vėliau visos atliekos, kaip teigė renginio organizatoriai, bus atiduotos perdirbti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA