Savivaldybės garažo Kaišiadorių gatvėje nuoma atsieis brangiau | Kas vyksta Kaune

Savivaldybės garažo Kaišiadorių gatvėje nuoma atsieis brangiau

Asociatyviosios „Kas vyksta Kaune“, Delfi nuotr.

Pratęsdama 168,62 kv. m bendrojo ploto pastato – garažo Kaišiadorių g. 20 B, Kaune, nuomos sutartį, miesto savivaldybė trigubai padidins nuomos mokestį, jeigu tokiam sprendimui pritars miesto politikai.

Iki šiol pagal 2021 m. lapkričio 9 d. turto nuomos sutartį, savivaldybės sudarytą su UAB „Liutaurita“ įvairiai veiklai vykdyti, garažo patalpų nuompinigių dydis siekia 1,50 Eur per mėnesį už 1 kv. m (be PVM). Sutartis turėtų būti atnaujinta nuo 2023 m. lapkričio 19 d. vienerių metų laikotarpiui, bet ne ilgiau kaip iki nuosavybės teisės į išnuomotą turtą perėjimo kitam asmeniui.

Savivaldybės administracijos specialistų teigimu, šis pastatas yra įtrauktas į Viešame aukcione parduodamo Kauno miesto savivaldybės nekilnojamojo turto ir kitų nekilnojamųjų daiktų sąrašą ir numatomas privatizuoti viešo aukciono būdu. Šiuo metu vyksta žemės sklypo prie šio pastato formavimo procedūros.

Kauno miesto savivaldybės turto nuomos tvarkos aprašas numato, kad pasibaigus nuomos sutarties terminui, jei išnuomotas savivaldybės turtas nereikalingas jos funkcijoms įgyvendinti, su nuomininku, tinkamai vykdžiusiu pagal nuomos sutartį prisiimtas pareigas, nuomos sutartis ne ilgesniu nei 3 metams gali būti atnaujinama (išskyrus trumpalaikės nuomos atvejus).

Nuompinigių dydis, apskaičiuotas vadovaujantis Kauno miesto savivaldybės turto nuompinigių skaičiavimo ir mokėjimo tvarkos aprašu, po 4,68 Eur už 1 kv. m per mėnesį ir už visą nuomojamą turtą tai sudarytų 789,14 Eur kas mėnesį (be PVM). Šiuo metu nuomininkas – UAB „Liutaurita“ moka 0,50 Eur už 1 kv. m be PVM. Per mėnesį – po 84,31 Eur (be PVM) už visą nuomojamą plotą.

Asociatyvi / A. Ufarto nuotr.

Atnaujinant sutartį, nuompinigiai perskaičiuojami. Kaip nustatyta Savivaldybės turto nuompinigių skaičiavimo ir mokėjimo tvarkos apraše, jie negali būti mažesni nei iki tol buvo.

Pažymėtina, jog interneto portale aruodas.lt nurodomos garažų nuomos kainos Kauno mieste yra nuo 2 Eur iki 6 Eur už 1 kv. m per mėnesį.

„Atsižvelgiant į tai, kad turtas yra įtrauktas į parduodamų objektų sąrašą, ir nuomos sutartis atnaujinama tik 1 metams, bet ne ilgiau kaip iki pardavimo, sprendimo projekte siūloma atnaujinant sutartį nustatyti nuompinigių dydį – 1,50 Eur per mėnesį už 1 kv. m (be PVM). Už visą nuomojamą plotą nuomos kaina sudarytų 252,93 Eur (be PVM) per mėnesį, – ji padidėtų 3 kartus.

Pritarus šiam sprendimo projektui, Nekilnojamojo turto skyrius, kontroliuojantis nuomos sutarčių vykdymą, informuos nuomininką apie galimybę nuomos sutartį atnaujinti. Jei nuomininko netenkins atnaujinamos sutarties sąlygos, esamos sutarties galiojimas pasibaigs šių metų lapkričio 18-ąją. (…)

Nepritarus šiam sprendimo projektui, iškils neigiamos pasekmės, – savivaldybė negaus lėšų už nuomą ir privalės užtikrinti turto priežiūrą bei apsaugą“, – pabrėžia Nekilnojamojo turto skyriaus vedėjas Donatas Valiukas.

Prie kažkada Aukštuosiuose Šančiuose veikusios kultūros įstaigos esančio savivaldybės garažo, gal ne visai atsitiktinai ilgokai „brandinamo“ privatizacijai, nuomininkė – UAB „Liutaurita“. Ji, kaip nurodo rekvizitai.vz.lt, turi vos vieną darbuotoją (apdraustąjį) bei vieną „BMW“ markės automobilį, kurio pirminė registracija buvo atlikta 1996-aisiais. Bendrovė veikia daugiau nei 10 metų, jai vadovauja Asta Morkūnienė. Įmonės veiklos sritys – apskaita. Duomenys apie pernykštę bendrovės veiklą nėra pateikti, o 2021-aisiais „Liutaurita“, gavusi apie 27,6 tūkst. eurų pajamų, per metus patyrė per 4 tūkst. eurų grynojo nuostolio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA