Kauniečiai pasakė, ką mano apie planuojamą Kėdainių tiltą | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai pasakė, ką mano apie planuojamą Kėdainių tiltą vyriausiojo miesto architekto komentaras

Monika Darašaitė 2023/08/29 07:30

Birželio pabaigoje Kauno miesto savivaldybė sudarė 115 mln. eurų vertės rangos sutartį su UAB „Autokausta“ dėl Kėdainių tilto statybų – darbus pradėti tikimasi dar šiemet. „Kas vyksta Kaune“ paklausė kauniečių nuomonės ir išgirdo savivaldybės motyvus statyti tiltą būtent tarp Marvelės ir Vilijampolės krantų.

Dauguma naujienų portalo kalbintų kauniečių vadinamojo Kėdainių tilto statyboms pritaria ir laukia, kada galės juo pasinaudoti. Likusi dalis tikisi, kad tiltas padės sumažinti eismo kamščius piko valandomis.

Kauno savivaldybės Miesto planavimo ir architektūros skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius paaiškino, kodėl minėta vieta tiltui tinkamiausia, ir įvertino buvusio Kauno mero Andriaus Kupčinsko iškeltą idėją statyti tiltą Birštono gatvėje.

Primename, kad naujasis tiltas per Nemuną turėtų sujungti Brastos ir Užnemunės gatves. Paruošiamuosius darbus ketinama pradėti šių metų pabaigoje.

Planuojamas Kėdainių tiltas Kaune savo ilgiu (417 m) nusileis tik M. K. Čiurlionio (475 m) ir Č. Radzinausko (446 m) tiltams. Pagal projektą, 23,2 m plotyje išsiteks 4 eismo juostos ir pėsčiųjų bei dviračių eismui skirtos zonos.

Kaip liepą skelbė savivaldybė, iš dviejų viešojo pirkimo konkurso dalyvių mažiausią kainą pateikė UAB „Autokausta“. Beveik 115 mln. eurų su PVM siekiančios sutarties terminas – 57 mėnesiai, tačiau rangos darbus tikimasi atlikti per pusketvirtų metų nuo statybų pradžios.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA