Ožio piešinį Dariaus ir Girėno stadione paliko profesionalus piktavalis | Kas vyksta Kaune

Ožio piešinį Dariaus ir Girėno stadione paliko profesionalus piktavalis

„Hooligans TV“, R. Tenio nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Rugpjūčio 3-ąją Kauno Dariaus ir Girėno stadione vyko UEFA Europos konferencijų lygos atrankos rungtynės FK Kauno Žalgiris-Poznanės „Lech“, o dar dieną prieš rungtynes lenkų sirgaliai sugebėjo prasmukti į stadioną ir jame palikti „žymą“, jog čia pasisvečiavo. Ant stadiono sienų, kaip paaiškėjo, piešinį (ožį su „Lech“ komandos spalvų šaliku) paliko „dailininkas“ – profesionalus piktavalis.

„Lech Poznań“ fanai vakar prasmuko į naująjį Kauno stadioną ir dekoravo stadiono vidaus sienas“, – rugpjūčio 3-ąją buvo rašoma „Sveiks valio“ paskyros feisbuko įraše.

Į lenkų futbolo sirgalių paliktą meną dėmesį atkreipė ir Kauno miesto savivaldybė. Feisbuko įraše savivaldybė rašo, kad Poznanės „Lech“ komandos sirgaliai nutarė parodyti, jog nėra „pėsti“: po praėjusios nakties Dariaus ir Girėno stadione fanų tribūnas „paženklino“ Poznanės miesto simbolio atvaizdas.

„Lenkų futbolo aistruoliai puikiai žino, kad Kaunas garsėja savo turtinga gatvės meno galerija po atviru dangumi. Kauniečiai, pasitarkim: ar toks kūrinys vertas išlikti papildant mūsų miesto „Gyvų sienų“ galeriją?“ – miesto gyventojus diskusijai kvietė savivaldybė.

Piešinį stadione paliko profesionalus piktavalis „dailininkas“

Naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ pavyko išsiaiškinti, jog piešinį Dariaus ir Girėno stadione išties paliko lenkų sirgaliai, o pats kūrinio autorius šį piešinį yra paviešinęs ir savo „Facebook“ paskyroje.

Kaip naujienų portalui pakomentavo Kauno sporto mokyklos „Startas“ direktorius Mantas Raila, galima pastebėti, jog KAWU tai daro nebe pirmą kartą ir šiuo atveju yra profesionalas.

Kol kas nenuspręsta, koks likimas laukia šio piešinio – ar jis bus paliktas, o gal visgi bus nuspręsta jį pašalinti.

Kaip pavyko prasmukti į stadioną ir išeiti nepastebėtam?

M. Raila teigia, jog apsisaugoti nuo profesionalų piktavalių yra labai sunku, tačiau visos Dariaus ir Girėno stadiono vidinės patalpos yra specialiai apsaugotos.

„Stadionas užima 9 ha plotą. Didžioji dalis statinių – atviri, tereikia perlipti per tvorą ir tu jau esi teritorijoje. Nuo asmenų, kurie turi aiškių tikslų ir tai daro ne pirmą kartą (profesionalų piktavalių) apsisaugoti yra labai sunku.

Visos Dariaus ir Girėno stadiono vidinės patalpos apsaugotos signalizacija, bei dūžio davikliais. Pastatus prižiūri saugos tarnyba, tad jeigu kas nors bandytų patekti į vidų – įsijungtų signalizacija ir saugos tarnyba iškarto reaguotų.

Žinoma, visada yra tikimybė, kad žmonės turintys piktų kėslų gali bandyti patekti į statinius ir pridaryti žalos. Tikimės, kad gyventojai yra sąmoningi bei supratingi ir nebandys stadiono apsaugos sistemų“, – komentavo M. Raila.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA