Kriminalinė kelionė Garliavoje: užpultas „Bolt“ vairuotojas ir pamesti įkalčiai | Kas vyksta Kaune

Kriminalinė kelionė Garliavoje: užpultas „Bolt“ vairuotojas ir pamesti įkalčiai

Skaitytojo nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ pasiekė „Bolt“ vairuotoju mieste dirbančio kauniečio laiškas apie liepos 23-iosios kriminalinius įvykius Garliavoje. Pristačius keleivį į jo norimą vietą, šis už kelionę nesusimokėjo. O vairuotojui nesutikus pastarojo vežti atgal – kibo į atlapus. Ir tai tik istorijos pradžia…

Kelionės pabaiga – istorijos pradžia

Sekmadienio (liepos 23 d.) darbingas rytas pavežėjusiu naktimis ir savaitgaliais dirbančiam kauniečiui (vardas ir pavardė redakcijai žinomi) prasidėjo nekaip – po nemalonaus incidento su keleiviu teko kviesti Kauno policijos pareigūnus.

Kaip teigia vyras, atvežęs keleivį iš J. Biliūno g. 17 į S. Lozoraičio g. 9 išgirdo prašymą kelionę tęsti ir vykti atgal į J. Biliūno gatvę. Visgi, vairuotojas šio prašymo nepatenkino, mat keliauti panorėjęs vyras už pirminį pasivėžinimą nesusimokėjo. Negana to, vairuotojui prašymą atmetus, su dar vienu prisistačiusiu asmeniu kibo vairuotojui į atlapus.

Kriminalinė kelionė Garliavoje: užpultas „Bolt“ vairuotojas ir pamesti įkalčiai / Skaitytojo ekrano nuotr.

„Dirbau naktį Kauno mieste. Gavau iškvietimą iš Šlienavos į Garliavą. Atvykus paimti keleivio, neatrodė kažkuo išskirtinis, bet vykstant link Garliavos dažnai kalbėjo telefonu, pradėjo derinti, kur jie ten susitiks – Lozoraičio gatvėje prie „Iki“ parduotuvės ar Lozoraičio g. 9. Pradėjo kelti įtarimą, bet vis tiek vežiau jį link to adreso, kurį nustatė.

Atvykus į vietą, prisistatė dar vienas pilietis (jo draugas). Keleivis išlipo ir abu atsistojo prie vairuotojo durelių. Keleivis pradėjo man kurt istorijas, kad jis važiuos ir atgal, reikės čia jo palaukti. Tokių istorijų jau esu girdėjęs, todėl pasakiau, kad nelauksiu aš jo čia ir turi susimokėti 33,80 Eur už kelionę, tada galės išsikviesti kitą. Žinoma, pinigų neturėjo, prašė banko sąskaitos, kad galėtų pervesti „šiomis dienomis“. Pasakiau, kad jeigu nori pervesti, turi tai padaryti dabar, o jei ne – bus iškviesta policija“, – įvykio pradžią nupasakojo veiksme dalyvavęs vairuotojas.

Kaip pasakoja kaunietis, vėliau jis norėjo išlipti iš savo automobilio, tačiau keleivis pradėjo jį pulti sėdintį jame – draugas, anot jo, laikė automobilio duris, o keleivis bandė panaudoti jėgą. Laimei, automobilyje vyras turėjo pipirinių dujų balionėlį – papurškus abiems piliečiams į akis, jie pradėjo rėkti iš skausmo ir pasišalino iš įvykio vietos.

Vairuotojas nusprendė nerizikuoti ir jį puolusių asmenų, kaip teigia, nesivijo ir nebandė sulaikyti. Užuot tai daręs – išsikvietė policiją ir laukė kuo toliau nuo įvykio vietos.

Policijos pareigūnams atvykus, įvykis buvo užregistruotas, tačiau tik vėliau paaiškėjo, kad tai tik istorijos pradžia.

Automobilyje aptiko radinį

„Grįžus namo į Šilainius, pastebėjau po kojomis gulintį telefoną „iPhone“. Pasirodo, kai jis mane puolė sėdintį automobilyje, jam iš rankos iškrito telefonas. Apvertus telefoną, pamačiau, kad po dėkliuku yra maišelis su galimai narkotinėmis medžiagomis“, – apie tolesnę įvykių eigą ir radinį pasakojo vyriškis.

Rastas „iPhone“ telefonas su galimai narkotinėmis medžiagomis / Skaitytojo nuotr.

Nedelsdamas vyras darsyk susisiekė su pareigūnais ir informavo apie rastą maišelį su galimai jame esančiais narkotikais. Policija, dirbdama karštais pėdsakais telefono savininką nustatė.

„Prarado narkotikų už maždaug 50 Eur ar daugiau ir bus komfiskuotas telefonas… Vien dėl to, kad nesumokėjo „Bolt’ui“ 34 Eur. Bandė sugudrauti, kad aš laukčiau, o jis galėtų pasišalinti“, – situaciją apibendrino į nemalonių įvykių sūkurį patekęs kaunietis.

Naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ dėl įvykio faktų užtikrinimo kreipėsi į Kauno apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą (AVPK). Policijos atstovai patikino, kad liepos 23 d. apie 10 val. Kaune, Baltų pr., vyras (gim. 1989 m.) automobilyje „Toyota Auris“ rado telefoną su galimai narkotinėmis-psichotropinėmis medžiagomis.

„<…> rado juodos spalvos mobiliojo ryšio telefoną „iPhone“ su už permatomo dėklo užkištu permatomos spalvos maišeliu, kuriame galimai narkotinės-psichotropinės medžiagos. Dirbdami karštais pėdsakais pareigūnai nustatė, jog mobilusis telefonas priklauso vyrui (gim. 2000).

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso 259 str. (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti).

Vyras (gim. 1989 m.) pareigūnus informavo, jog liepos 23 d. rytą apie 08.00 val. automobiliu „Toyota Auri“ vežė vyrą (gim. 2000 m.), kuris už pavežimo paslaugą neatsiskaitė ir puolė vyrą (gim. 1989 m.). Vyras (gim. 2000 m.) žalą atlygino. Joks tyrimas nepradėtas, vyras (gim. 1989 m.) pretenzijų neturėjo, pareiškimo nerašė“, – detalią informaciją apie fiksuotus įvykius pateikė Kauno AVPK.

Į nemalonių įvykių sūkurį patekę pavežėjai nebenori dirbti naktimis

„Bolt“ pavežėju dirbantis vyras nuogąstavo, jog dėl tokių „sėkmių“, kuomet vairuotojai patenka į nemalonias situacijas su keleiviais, daug vairuotojų nebenori dirbti naktimis.

Metų pradžioje vyras taip pat buvo patekęs į situaciją, kai pasiekus tikslą Panemunėje, pavežėjo laukė keturių jaunuolių gauja. Tuo metu tik vakarais ir naktimis dirbantis pavežėjas sakė, kad tai nėra pirmas kartas, kai vyras ar jo keleiviai užpuolami, ypač prie įvairių klubų.

Visgi, vyras patikino, jog nusprendė pateikti prašymą – tapti policijos rėmėju ir tokiu būdu padėti policijai Kaune.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA