Pasienyje su Baltarusija sustabdytas sienos kirtimas iš abiejų pusių | Kas vyksta Kaune

Pasienyje su Baltarusija sustabdytas sienos kirtimas iš abiejų pusių papildyta: įleidžiami ir išleidžiami tik maršrutiniai autobusai bei diplomatinis transportas

BNS 2023/07/08 14:51
Asociatyvi / Lryto.lt, V. Ščiavinsko nuotr.

Pasienyje su Baltarusija esančiame Medininkų kontrolės punkte sustabdytas sienos kirtimas iš abiejų pusių, šeštadienį BNS pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Laikinai uždaryti valstybės sieną nuspręsta, Baltarusijos pareigūnams atsisakant priimti su suklastotais dokumentais į Lietuvą mėginusį patekti Pakistano pilietį.

„Per Medininkų punktą šiuo metu pravažiuoti negalima“, – BNS sakė VSAT atstovas Giedrius Mišutis.

Anot jo, įleidžiami ir išleidžiami tik maršrutiniai autobusai lietuviškais valstybiniais numeriais bei diplomatinis transportas.

Penktadienio vakarą Lietuvos pasieniečiai, tikrindami maršrutinio autobuso Minskas–Vilnius keleivių dokumentus, aptiko, kad vienas keleivis pateikė galimai suklastotus asmens dokumentus.

G. Mišučio teigimu, Pakistano pilietis patikrai pateikė suklastotą Rumunijos vairuotojo pažymėjimą ir Rumunijos tapatybės kortelę.

Tokiais atvejais surašomas atsisakymas leisti asmeniui atvykti į šalį ir jis grąžinamas į valstybę, iš kurios atvyko.

„Tačiau baltarusiai atsisakė jį priimti, į Lietuvą žmogus negali patekti, baltarusiai neteisėtai atsisako jį įsileisti atgal. Iki šios valandos bandyta kalbėtis, pranešti apie situaciją, bet jie to žmogaus neįsileidžia, nors privalėtų tą padaryti, – sakė VSAT atstovas. – Jis sėdi praktiškai ant sienos, ant linijos. Kartais atsigula ant asfalto. Toje vietoje žmogaus neturi būti, ten paprastai būna intensyvus transporto eismas, srautai dideli.“

Pasak G. Mišučio, nepavykus per tiek laiko pasiekti, kad užsienietis išvyktų atgalį į Baltarusiją, nuspręsta sustabdyti eismą abiem kryptimis.

„Maždaug nuo 13 val. Medininkų kontrolės punkte sienos kirtimas tiek transporto priemonėms, tiek asmenims sustabdytas ir iš Baltarusijos, ir iš Lietuvos“, – teigė jis.

Anot VSAT atstovo, per pastaruosius porą metų tai jau trečias toks atvejis, kai Baltarusijos pareigūnai atsisako priimti neteisėtai per pasienio punktą į Lietuvą mėgusius patekti užsieniečius.

„Po tam tikro laiko, po kelių valandų tie žmonės vis dėlto išvykdavo atgal į Baltarusiją. Kiek dabar užtruks ši situacija, niekas negali pasakyti“, – BNS teigė G. Mišutis.

Esant tokiai neapibrėžtai situacijai VSAT rekomenduoja keliaujantiesiems iš Baltarusijos ir į Baltarusiją rinktis kitus pasienio punktus.

Pasienių kontrolės punktų direkcijos duomenimis, šeštadienio rytą Medininkų punkte išvykti iš Lietuvos lengvųjų automobilių eilės nebuvo, tuo metu prie sienos stovėjo apie 450 vilkikų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA