Pažeidėjus užfiksavęs vairuotojas sulaukė eismo dalyvių pasmerkimo | Kas vyksta Kaune

Pažeidėjus užfiksavęs vairuotojas sulaukė eismo dalyvių pasmerkimo

Šeštadienio vakarą „Kas vyksta Kaune“ grupėje įkeltas registratoriaus vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota labai šlapia kelionė 130 kelio ruožu Kaunas-Prienai. Nors lenkti čia draudžiama, atsirado ne vienas drąsuolis, pasišovęs vandens semiamame kelyje palaikyti maksimalų leidžiamą greitį ir kirtęs ištisinę liniją. Daug „Facebook“ komentatorių pažeidėjų elgesį pateisino.

Vaizdo įrašas darytas šeštadienį, apie 17 val., kai Kauno regioną skalbė smagi vasariška liūtis. Per patį lietaus piką vairuotojai netgi stojo kelkraštyje palaukti, kol eismo sąlygos taps pakenčiamos, tačiau vos liūčiai aprimus kai kurie nekantriai spaudė akceleratorių ir šitaip, tikriausiai, išlošė kokią minutę.

Medžiagoje matyti, kad prieš įrašo autorių važiavo kemperis su priekaba. Transporto priemonė provėžotu ir šlapiu keliu judėjo apie 50 km/val. greičiu. Tokį pat tempą, kaip nurodė komentaruose, palaikė už jo važiavęs vairuotojas, per ištisinę liniją lenkti kemperio nė neketinęs.

Vis dėlto, automobilius kirsdami ištisinę (vienas – sankryžoje) aplenkė bent trys vairuotojai. Greitis šioje 130 kelio atkarpoje dėl eismo saugumo ribojamas iki 70 km/val., ištisinė liniją nubrėžta visame ruože, pastatyti lenkimą draudžiantys ženklai.

„Facebook“ grupėje „Kur stovi policija Kaune“ paviešintas vaizdo įrašas sulaukė daugybės komentarų, didesnė dalis pasisakiusiųjų smerkė įrašo autorių, ne Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidėjus.

Štai keli pasisakymai kiečiausių Kauno vairuotojų, kurie, tikriausiai, registratoriaus baidosi kaip velnias kryžiaus:

„Matyt, velkiesi kaip lochas 60 km/val. greičiu, vadinasi, esi kliūtis ant kelio, o kliūtį reikia apvažiuot.“

„Įtariu, žiemą nevažinėji, jeigu lašnojant tau jau blogos sąlygos. Ble ble.“

„Jei nesismaukytum „blogom oro sąlygom vasarą“, tai nereikėtų tavęs ir prieky važiuojančio tormazo lenkti.“

„Reiktų Seimui imtis dar vieno draudimo. Viešai filmuoti ir dėti vaizdo medžiagą, kur papuola. Europoj kai kur už tai ir baudžiama.“

Viena grupės narė padarė diagnozę: „Manau, kad posto autorius yra su psichiniu sutrikimu. Žiemą vyras buvo netekęs teisių už lenkimą per ištisinę panašioje vietoje, su preciziškais „reportažais“ iš galo ir priekio. Mano vyras lėtai važinėjantis, tad tikrai nustebino.

O iš policijos su advokatu išpešus video matėsi, kad po vyro skundiką lenkė dar bent 3 mašinos, tai, matyt, idiotas slinko 40 km/val. ir grįžęs namo iš neturėjimo ką veikti pridavė „lakūnus“ ant 80 km/val. Ir video sumontuoti – sakau, dirba ant to žmogus…“

Vos keli komentatoriai palaikė vaizdo įrašo autorių:

„Eismo sąlygos tikrai buvo toje atkarpoje nekokios. <…> Aišku, nebuvo didelio greičio, bet gal žmogus saugojosi. O keliose vietose buvo gerokai keliai apsemti ir taip lenkti yra tiesiog nelogiška, visi vis tiek ten važiuoja maksimaliai 80 km/val., nes yra vidutinio greičio matuoklis. Tai kur jis nuskubėjo, manau, niekur.“

„Čia visiem ne locham ir ne ožiam linkiu, kad jūsų kely nepasitaikytų toks kietas vairuotojas ir netektų verkti, kad nusinešė jūsų ar jūsų artimųjų gyvybes…“

„Pats blogiausias kelio ruožas Prienai-Kaunas. Jei tik įmanoma, visada apvažiuoju ir nesigadinu nervų“, – šyptelėjo dar vienas komentatorius.

Primename, kad greit 130 kelio Kaunas–Prienai–Alytus ruožas nuo 11,60 iki 31,10 km pasikeis iš esmės. Važiuojamoji dalis bus praplatinta iki keturių juostų, po dvi kiekviena kryptimi. Jau parengtas žemės paėmimo visuomenės poreikiams Kauno rajone projektas, pasirašyta didžioji dalis sutarčių – 134.

Rekonstrukcijos darbai vyks intensyvaus eismo ruože tarp Garliavos ir Prienų. Šis ruožas driekiasi nuo Garliavos per Išlaužą, Šaltupį ir Strielčius iki Prienų. Tai – vienas intensyviausių kelių šalyje, per parą čia vidutiniškai pravažiuoja 11,5 tūkst. automobilių.

Planuojamo rekonstruoti ruožo projektavimo darbus numatoma atlikti 2023–2024 m. 19,5 km ilgio atkarpos rekonstrukcija bus baigta ne vėliau kaip 2026 m.

Remiantis KET, kelio ruožuose, kurie yra pažymėti ženklu „Lenkti draudžiama“, draudžiama lenkti transporto priemones, išskyrus pavienes (arba junginius), važiuojančias mažesniu kaip 30 km/val. greičiu, jei eismo juostos neatskirtos ištisine ženklinimo linija.

Tais atvejais, kai eismo juostos atskirtos ištisine horizontaliojo ženklinimo linija, draudžiama lenkti visas transporto priemones nepriklausomai nuo jų važiavimo greičio.

Ištisinės linijos kirtimas ir įvažiavimas į priešpriešinio eismo juostą pažeidžiant KET reikalavimus užtraukia 60–90 eurų baudą. Taip pat gali būti atimta teisė vairuoti nuo vieno iki trijų mėnesių. Tokiu manevru sukėlus pavojingą situaciją bauda siekia nuo 170 iki 230 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA