Kėdainiuose vėl atidaromas įgriuvęs tiltas per Nevėžį | Kas vyksta Kaune

Kėdainiuose vėl atidaromas įgriuvęs tiltas per Nevėžį

Tiltas Kėdainiuose / LRPK / R. Dačkaus nuotr.

Per birželio 16 d., penktadienį, bus atnaujintas eismas Kėdainių tiltu per Nevėžį. Eismas leidžiamas viena juosta, reguliuojant šviesoforu. AB Lietuvos automobilių kelių direkcijos specialistai kartu su Kėdainių rajono savivaldybės atstovais sutarė dėl tokios eismo per tiltą organizavimo tvarkos.

Kaip pažymima Lietuvos automobilių kelių direkcijos pranešime žiniasklaidai, sprendimas atnaujinti eismą šiuo tiltu per Nevėžį Kėdainiuose priimtas atlikus tilto ekspertizę ir įvertinus eksperto pateiktas rekomendacijas.

Ekspertų teigimu, tilto vidurinės sijos yra tinkamos naudoti. Tiltu leidžiama važiuoti transportui, kurio bendroji masė yra iki 5,5 tonų, taip pat žemupio pusėje tarp segmentinės tvoros ir stacionaraus atitvaro užtikrintas praėjimas pėstiesiems. Kad ant tilto negalėtų užvažiuoti sunkiasvoriai automobiliai, įrengti gabaritiniai vartai. Be to, paklotas naujas asfalto sluoksnis, įrengtos ir kitos techninės ir inžinerinės priemonės.

Ekspertizė buvo atliekama siekiant išsiaiškinti, ar po to, kai įlūžo minėto tilto sija, bus galima tiltą laikinai eksploatuoti iki kol bus parengtas tilto projektas ir pradėti rangos darbai. Planuojama, kad projektas bus parengtas š. m. lapkričio mėnesį ir po sėkmingai atliktų viešųjų pirkimų procedūrų darbai turėtų prasidėti 2024 m.

Lietuvos automobilių kelių direkcija informuoja, kad sparčiai vykdomi ir kito tilto Kėdainiuose (Vilainių), esančio valstybinės reikšmės krašto kelio Nr. 229 Aristava–Kėdainiai–Cinkiškiai 5,151 km, rekonstrukcijos darbai.

Eismą tiltu planuojama paleisti birželio pabaigoje, t. y. anksčiau nei numatyta sutartyje. Pėstiesiems per Nevėžį susisiekimas buvo ir yra užtikrinamas laikinu pontoniniu pėsčiųjų tiltu, kuriuo pėstieji galės naudotis ir iki tol, kol bus užbaigti rekonstruojamo tilto šalitilčių įrengimo darbai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA