Kodėl norėdami gražios šypsenos vis dar pamirštame sveikatą? | Kas vyksta Kaune

Kodėl norėdami gražios šypsenos vis dar pamirštame sveikatą?

„Fi Clinica“ / Organizatorių nuotr.

„Norėčiau turėti gražius dantis“, – bene dažniausiai išgirstama frazė. Daili ir balta šypsena yra siekiamybė bei noras, dėl kurio dažniausiai kreipiamasi į gydytoją odontologą. Tačiau apie tai, ką dažnai pacientai pamiršta ir nuo ko prasideda tikrasis šypsenos grožis pasakoja „Fi Clinica“ gydytojai odontologai.

Tikimasi greito estetinio rezultato

„Žmonės vertina išvaizdą, – pastebi „Fi Clinica“ odontologijos padalinio vadovė, burnos higienistė Sandra Burčikaitė, – estetika yra vienas pagrindinių kriterijų dėl kurio kreipiamasi į specialistus. „Dažnu atveju pacientas, siekiantis gražesnės šypsenos, atėjęs į odontologijos kabinetą, galvoja apie greitą estetinį rezultatą, pavyzdžiui, dantų balinimą. Tačiau dantų balinimas negali išspręsti tokių problemų kaip – akmenys, dantų nudilimai, dantenų ligos ir kt. Nors kartais iki idealaus estetiško rezultato dantims užtenka minimalių korekcijų, bet kuriuo atveju, pirmiausia, reikia atkreipti dėmesį į funkciją ir sveikatą.

Panaši situacija yra ir su estetiniu plombavimu – vis labiau populiarėja nuomonė, kad ši procedūra yra greita išeitis visiems, norintiems gražios šypsenos ir tiesių dantų. Tai ne visai tiesa. Ši procedūra puikiai tinka norint panaikinti priekinių dantų formos, spalvos defektus, esant dantų nuskilimams ar nudilimams, tačiau juo neturėtų būti sprendžiamos rimtesnės sąkandžio problemos, kurioms reikalingas ortodontinis gydymas. Taip pat jei pacientas kreipiasi dėl priekinių dantų estetinio plombavimo, tačiau jo galiniai dantys yra paveikti karieso, gydytojas visada jam rekomenduos pirmiausia sutvarkyti ir išgydyti juos“, – sako S. Burčikaitė.

Sandra Burčikaitė / Organizatorių nuotr.

Pirmiausia – sveikata

„Fi Clinica“ bendrosios praktikos gydytoja Aistė Jokubaitienė atkreipia dėmesį ir į kitą žmonių grupę, kuri į gydytoją kreipiasi tik atsiradus dantų skausmui ar kitiems nemaloniems pokyčiams. „Dantų ėduonis vystosi lėtai, etapais, todėl pirmuosius ligos požymius gali pastebėti tik gydytojas. Tamsios dėmės, nemalonūs pojūčiai bei skausmas atsiranda daug vėliau, kuomet dantis pažeidžiamas stipriau“, – sako A. Jokubaitienė.

Aistė Jokubaitienė / Organizatorių nuotr.

Gydytoja išskiria ir pagrindinį simptomą, kurį dažniausiai ignoruoja pacientai: „Pacientai dažniausiai ignoruoja dantenų kraujavimą, kuris yra vienas iš ženklų, kad būtina apsilankyti pas burnos priežiūros specialistą ir taip apsisaugoti nuo tolimesnių dantų ir dantenų ligų.

Paklausta nuo ko reikėtų pradėti, norint turėti gražią šypseną, „Fi Clinica“ gydytoja pabrėžia, kad visada reikia pradėti nuo profilaktinio rūpinimosi namuose individualia burnos higiena ir kasmetinio apsilankymo pas savo gydytoją odontologą ir burnos higienistą. Laikantis šių įpročių pacientas visada bus teisingame kelyje gražios ir sveikos šypsenos link.

Kompleksinis dantų gydymas „Fi Clinica“ / Organizatorių nuotr.

Komandinio darbo rezultatas

Odontologija yra neatsiejama nuo komandinio darbo. „Tik gero komandinio darbo dėka galima pasiekti maksimalių funkciškai ir estetiškai gražių rezultatų. Tačiau pacientas neturi dėl to sukti galvos, jis turi atlikti tik vieną veiksmą – kreiptis į savo gydytoją odontologą ar burnos priežiūros specialistą, išreikšti savo norus bei lūkesčius ir visa kita atliks savo srities profesionalų komanda“, – sako „Fi Clinica“ odontologijos padalinio vadovė.

Kompleksinis dantų gydymas „Fi Clinica“ / Organizatorių nuotr.

Investicija į gražią šypseną atsiperka ne tik dėl gražios šypsenos ar baltesnių dantų, o ir dėl pasikeitusių veido bruožų. „Pacientai paprasčiausiai pradeda daugiau šypsotis, o išaugusį pasitikėjimą atskleidžia tiesesnė laikysena ir pagerėjusi nuotaika“, – pastebi S. Burčikaitė.

Sužinokite daugiau apie klinikoje teikiamas paslaugas: https://ficlinica.lt/paslaugos/odontologija/.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA