Vyriausybė spręs, ar funikulierius pripažinti viešuoju transportu | Kas vyksta Kaune

Vyriausybė spręs, ar funikulierius pripažinti viešuoju transportu papildyta

BNS 2023/06/14 08:14
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybė trečiadienį posėdyje spręs, ar pritarti įstatymo projektui, kuriuo siūloma funikulierius ir kabamųjų lynų keltuvus pripažinti keleivinėmis viešojo transporto priemonėmis, kuriomis žmonės galėtų būti gabenami reguliariais reisais.

Taip norima populiarinti ekologišką transportą, mažinti avaringumą keliuose, oro taršą ir triukšmą.

Tai numatančias Kelių transporto kodekso pataisas balandį po pateikimo priėmė svarstyti Seimas, o toliau jas svarstys gavęs Vyriausybės išvadą.

Lietuvos keleivių vežimo asociacijos, kuri yra idėjos autorė, prezidentas Gintaras Nakutis anksčiau BNS sakė, kad pataisų idėja gimė atsižvelgiant į kitų šalių patirtį. Pasak jo, funikulierius įtrauktas į Prahos viešojo transporto sistemą.

Jis prognozavo, kad atsiradus daugiau netradicinių transporto priemonių Lietuvoje, atsilaisvintų viešasis transportas.

Šiuo metu Lietuvoje yra trys veikiantys funikulieriai – du Kaune ir vienas Vilniuje, ir vienas kabamųjų lynų keltuvas „Lynų kelias“ Druskininkuose. Kaune veikia „Kauno liftams“ priklausantis Žaliakalnio ir savivaldybės įmonės „Kauno autobusai“ prižiūrimi Aleksoto funikulieriai, Vilniuje – Gedimino kalno funikulierius.

Papildyta 13.32 val.

Vyriausybė trečiadienį pritarė įstatymo projektui, kuriuo siūloma funikulierius ir kabamųjų lynų keltuvus pripažinti keleivinėmis viešojo transporto priemonėmis, kuriomis žmonės galėtų būti gabenami reguliariais reisais.

Tai numatančias Kelių transporto kodekso pataisas balandį po pateikimo priėmė svarstyti Seimas, o gavęs teigiamą Vyriausybės išvadą jas svarstys toliau.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA