Lemiamu metimu išsigelbėjęs „Rytas“ serijoje atstatė pusiausvyrą | Kas vyksta Kaune

Lemiamu metimu išsigelbėjęs „Rytas“ serijoje atstatė pusiausvyrą

Kauno „Žalgiris“ - Vilniaus „Rytas“ / „BC Žalgiris Kaunas“ nuotr.

„Betsafe-LKL“ finalo serijoje prireiks lemiamo penktojo mačo. Kazio Maksvyčio auklėtiniai ketvirtosiose serijos rungtynėse išvykoje rezultatu 68:69 (23:14, 17:18, 10:13, 18:24) nusileido Vilniaus „Rytui“ ir lemiamas rungtynes „Žalgirio“ arenoje dėl titulo žais šeštadienį.

Kevarriusas Hayesas dvikovą pradėjo dėjimu iš viršaus, keturis taškus iš eilės pelnė Arnas Butkevičius, po dvitaškį įmetė Isaiah Tayloras ir Edgaras Ulanovas, o K. Hayesas pataikė dar vieną dvitaškį – 12:4. Dvitaškiais pasižymėjo A. Butkevičius, Lukas Lekavičius ir I. Tayloras, o Tomas Dimša pelnė penkis taškus – 23:14.

Iš viršaus įdėjo Laurynas Birutis, metimu iš po krepšio pasižymėjo E. Ulanovas, o I. Brazdeikis surinko keturis taškus iš eilės – 31:18. Per likusią kėlinio dalį penkis taškus surinko I. Tayloras, o keturis baudų metimus iš eilės sumetė E. Ulanovas – 40:32.

I. Tayloras po pertraukos surinko penkis taškus, o T. Dimša įmetė dvitaškį – 47:38. Tuomet žalgiriečiai net šešias minutes nepelnė taškų, o kėlinio pabaigoje trimis taškais pasižymėjo Tyleris Cavanaugh – 50:45.

T. Dimša ir E. Ulanovas įmetė po vieną baudos metimą, po du realizavo K. Hayesas ir A. Butkevičius, o keturis taškus iš eilės surinko I. Brazdeikis – 60:55. A. Butkevičius smeigė tritaškį, bet likus žaisti mažiau nei minutę jau teko vytis varžovus – 63:64. Per likusį laiką penkis taškus surinko I. Brazdeikis, bet rungtynių pabaigą prasčiau sužaidę kauniečiai galiausiai nusileido varžovams – 68:69.

„Žalgiris“: I. Tayloras 14, I. Brazdeikis 13, A. Butkevičius 11 (10 atk. kam.), E. Ulanovas 9 (5 atk. kam.), A. Butkevičius 8, K. Hayesas 6, T. Cavanaugh 3, L. Birutis 2 (7 atk. kam.), L. Lekavičius 2, D. Giedraitis 0.

„Rytas“: J. Echenique 18, M. Fosteris 16, E. Kairys 11.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA