Amžinasis Egiptas: 3 miestai, kuriuos privalote aplankyti | Kas vyksta Kaune

Amžinasis Egiptas: 3 miestai, kuriuos privalote aplankyti

Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

Mistiškajame Egipte, kur senieji stebuklai susilieja su šiuolaikiniu gyvybingumu, daugumai puikiai žinomi trys nuostabūs miestai, kuriuose gausu istorijos, kultūros ir architektūros. Vienas jų – Kairas – šurmuliuojanti sostinė, stebinanti didingomis Gizos piramidėmis ir triukšmingais turgumis bei viliojančiais aromatais. Gerai žinomas ir Luksoras, legendinis miestas, laikomas didžiausiu pasaulyje muziejumi po atviru dangumi, kviečiantis nuotykių ieškotojus išvysti paslaptingą Karalių slėnį ir šventyklų kompleksus. Ir, galiausiai, Aleksandrija, galinti pasigirti graikų-romėnų griuvėsiais, naująja Aleksandrijos biblioteka bei saulės nusėtais paplūdimiais. Tačiau kodėl būtent šios trys vietovės nesiliauja nuolatos viliojusios turistų?

Kairas: žymiosios Egipto sostinės stebuklai

Prie derlingų galingosios Nilo upės krantų įsikūręs Kairas liudija turtingą šalies paveldą ir gyvybingą dvasią. Šis didmiestis be vargo sujungia senovės mistiką su šiuolaikinio amžiaus veržlumu. Vinguriuojančios Kairo gatvės, kurias puošia šurmuliuojantys turgūs ir puošnios mečetės, liudija apie nepaneigiamą miesto istorinę reikšmę.

Čia iš dykumos smėlynų didingai stūkso Gizos piramidės, Egipto muziejus kviečia žengti pro jo duris, kur įspūdinga kolekcija atskleidžia faraonų ir jų dinastijų paslaptis. Pasivaikščiokite tarp siaurų alėjų Senajame Kaire – čia atrasite tokius lobius kaip žymioji kabanti bažnyčia ir istorinė Ibn Tuluno mečetė.

Kita vertus, Kairas nėra vien tik miestas-muziejus – tai ir klestintis modernus didmiestis, kurio panoramą puošia prabangūs viešbučiai ir dangoraižiai, o šurmuliuojančios kavinės ir prekyvietės leidžia pažvelgti į įvairių jo gyventojų kasdienybę. Savo gyvybinga energija ir nesibaigiančiais nuotykiais Kairas yra vienas iš Egipto brangakmenių, kviečiantis patirti žavingą praeities ir dabarties derinį.

Luksoras: senovinis Aukštutinio Egipto spindesys

Įsikūręs ant Nilo upės kranto, Luksoro miestas yra tarsi gyvas senovės Egipto didybės liudijimas. Šis užburiantis miestas, dažnai vadinamas didžiausiu pasaulyje muziejumi po atviru dangumi, vilioja nuotykių ieškotojus ir istorijos entuziastus iš viso pasaulio. Luksoras suteikia galimybę aplankyti gausybę šventų kapų, šventyklų ir pamatyti paslaptingomis relikvijomis puoštą kraštovaizdį.

Žymiajame Karalių slėnyje atsiveria galimybė išvysti nekropolį ir legendinę Tutanchamono poilsio vietą, o Karnako šventyklų kompleksas liudija senovės egiptiečių architektų genialumą. Nepamirštama ir moteriška didybė Hačepsutos šventykloje, demonstruojanti nuostabius galingos moters faraonės pasiekimus.

Aleksandrija: kultūrinis faraonų, romėnų ir graikų sūkurys

Viduržemio jūros pakrantėje įsikūrusi Aleksandrija lankytojus vilioja unikaliu senovės stebuklų ir pakrantės žavesio deriniu. Tai legendinis Kleopatros miestas ir helenizmo kultūros liudytojas – pasivaikščiokite jaukiose gatvėse, kur garsi miesto praeitis byloja apie faraonus, graikų užkariautojus ir Romos valdovus. Na, o knygas mylintiems keliautojams nevertėtų praleisti progos apsilankyti šiuolaikinės architektūros stebukle – Aleksandrijos bibliotekoje.

Kartu su NoriuNoriuNoriu kelionės į Egiptą taps įsimintinu ir nepamirštamu nuotykiu. Po nuotykių kupinos dienos pasinerkite į Viskas Įskaičiuota malonumus, lepinančias SPA procedūras bei vandens pramogas, o poilsis šviesos kupinuose kurortinių miestų, tokių kaip Hurgada ir Šarm aš Šeichas, viešbučių kambariuose leis pailsinti ne tik kūną, bet ir mintis.

NoriuNoriuNoriu pasirūpins ir mažaisiais keliautojais, jų laukia: vandens kalneliai, žaidimų aikštelėse bei animatorių komanda. Įsijunk atostogas kartu su NoriuNoriuNoriu Egipte!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA