Sendaikčiai – ne tik puošmena, bet ir patikima investicija | Kas vyksta Kaune

Sendaikčiai – ne tik puošmena, bet ir patikima investicija

/ Organizatorių nuotr.

Šį savaitgalį (gegužės 19–21 d.) Kaune vyks tradicinis tarptautinis senturgis „Laiko ratu“. Tūkstančių lankytojų kaskart sulaukiantis renginys vilioja ne tik paprastus senovės, istorijos mėgėjus, bet ir kolekcininkus, investuotojus.

Vertingiausios – retenybės

Kaip yra sakęs prekybos miestelyje „Urmas“ vykstančiame senturgyje dažnai apsilankantis Kauno antikvaras Aidas Arbačiauskas, jei pavyksta aptikti išties vertingą istorinį daiktą, tai yra pati patikimiausia investicija. Istorinė vertybė laikui bėgant visada brangsta.

Todėl ji ne tik gali džiuginti akį kaip kolekcijos eksponatas ar interjero detalė, bet ir – jei prireiktų – atnešti tam tikrą finansinę naudą.

Natūralu, kad vertingiausi praeities eksponatai yra tie, kurių yra mažai. Mažai išlikusių, mažai pagamintų. Žinoma, didelę vertę turi ir tie daiktai, kurie pagaminti iš vertingų, prabangių medžiagų ar susiję su garsiomis istorinėmis asmenybėmis.

Vertingi gali būti ir paprasčiausi batai

Pirkėjai dažnai vertina ir įmantrias, gražias baldų, šviestuvų formas, paveikslų, skulptūrėlių eleganciją ir grožį. Kalbant apie ne tokius senus laikus – didelį vaidmenį vaidina ir nostalgija.

Pavyzdžiui, labai vertingas gali būti ir tarpukario laikų aukštos kokybės indų servizas, nes kažkas vis dar atsimena, kad tokį turėjo mama ar močiutė, todėl nori įsigyti.

/ Organizatorių nuotr.

Vertingi gali būti iš pirmo žvilgsnio ir ne tokie jau ypatingi daiktai. Pavyzdžiui, batai. Avalynė yra laikui jautrus dalykas, be to, intensyviai naudojamas, todėl net ir 100 metų senumo apavas jau yra pakankamai didelė retenybė.

Vieni vertingiausių dalykų, kuriuos galima rasti senturgyje „Laiko ratu“ yra įvairūs XX ir XIX a. baldai, servizai, paveikslai, monetos, kartais galima rasti ir tokių perliukų kaip Viktorijos laikų angliška dekoruota metalinė krosnelė ar veikiantis beveik šimtametis patefonas.

Veiks visą savaitgalį

„Kviečiame atvykti, prisiliesti prie istorijos ir atrasti jūsų sielai artimiausių perliukų, kurie gali tapti puikia investicija ne tik jums, bet ir jūsų vaikams ar anūkams“, – sakė prekybos miestelio „Urmas“ marketingo projektų vadovė Diana Stonytė.

Senturgis „Laiko ratu“ Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“, aikštelėje esančioje adresu Elektrėnų g. 1 F, vyks šį savaitgalį, penktadienį–sekmadienį (gegužės 19–21 dienomis), nuo ankstaus ryto iki vėlyvos popietės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA