Kauno rajono kurortinė teritorija – gamtos grožio oazė prie Nemuno | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono kurortinė teritorija – gamtos grožio oazė prie Nemuno

Partnerio turinys / Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras 2023/05/19 09:34
Kauno rajono kurortinė teritorija / A. Aleksandravičiaus nuotr.

Kauno rajono kurortinė teritorija, kurią sudaro Kulautuva, Kačerginė ir dalis Zapyškio užburia ne tik pušynų grožiu, mineralinio vandens gaivumu, bet ir tyvuliuojančio Nemuno vandens ramybe. Poilsis gamtos apsuptyje – lyg tyro oro gurkšnis, atgaiva kūnui ir sielai.

Kačerginėje žmonės mėgaujasi ramybe, gamtos grožiu ir unikalia architektūra. Šaltinio aikštėje galima atsigaivinti šaltinio vandeniu, o Liepų parke apžiūrėti lauko parodas. Mėgstantiems keliauti pėsčiomis patiks miške vingiuojantis šaltinių takas, kuriuo galima nužingsniuoti iki Pyplių piliakalnio. Įveikusiems visą kelią nuo piliakalnio viršūnės atsivers įspūdinga panorama.

Nuo birželio mėnesio Kačerginės senosios bibliotekos kiemelyje įsikurs picerija, kurios lankytojai galės paskanauti lauko krosnyje keptų picų.

Lankant Zapyškį būtina aplankyti fotomenininko Antano Sutkaus lauko galeriją. Tai puiki galimybė pasigrožėti darbais fotografo, kuris paliko ryškų pėdsaką Lietuvos meninėje fotografijoje.

Šalia Nemuno įsikūrusi Senoji Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčia – vertingas gotikos pavyzdys, vienas seniausių išlikusių mūrinių pastatų Lietuvoje. Čia vyksta ekskursijos, koncertai, parodos. Bažnyčios prieigose galima surengti šeimos iškylą arba papietauti netoliese įsikūrusiame grilio restorane.

Kačerginė / A. Aleksandravičiaus nuotr.

Gegužės 27-ąją Zapyškyje tradiciškai rengiama aitvarų šventė „Tarp žemės ir dangaus“. Tą dieną Kauno rajone oficialiai prasideda turizmo sezonas. Iškart po aitvarų festivalio 22.30 val. vyks kultūros laivo „Nemuno7“ atidarymas.

„Nemuno7“ – tai unikalus upių technikos ir landšafto dizaino projektas, tarnaujantis kaip vieša kultūrinė erdvė, vizualaus meno, medijų ir technologijų, tarpdisciplininio bendradarbiavimo, mokslo, kūrybos, gamtos ir kultūros centras.

Jau ne pirmus metus Nemuno upėje nuo Zapyškio prieplaukos keleivius plukdo keleivinis laivas „Zapyškis“. Organizuojami apžvalginiai 45 minučių pasiplaukiojimai, o nuo birželio mėnesio kiekvieną sekmadienį kelis kartus per dieną laivas plukdys poilsiautojus iš Zapyškio į Kačerginę ir atgal. Plaukiant laivu galima maloniai atsikvėpti, grožėtis besikeičiančia Nemuno pakrančių panorama ir klausytis audiogido pasakojimo.

Zapyškis / A. Aleksandravičiaus nuotr.

Kauno rajono kurortinėje teritorijoje kasmet gerinama infrastruktūra ir plečiama turizmo paslaugų įvairovė sąlygoja didėjančius lankytojų srautus. Čia organizuojami renginiai, parodos, ekskursijos, edukacijos. Mažuoju Pakaunės turizmo žiedu vadinamu dviračių taku kasmet pravažiuoja vis daugiau dviratininkų. 2022-aisias metais dviračius skaičiuojantys matuokliai užfiksavo daugiau kaip 70 tūkstančių dviratininkų.

Minant dviračių taku (maršrutu Marvelė – Kačerginė – Zapyškis) galima aplankyti net du Kauno rajono kurortinės teritorijos miestelius, o atvykus į Zapyškį, persikėlus keltu „Nevėžis“, susipažinti su Kulautuva. Pasivaikščiojus sveikatingumo takais ir apžiūrėjus senąsias vilas galima atsigaivinti mineralinio vandens biuvetėje. Vandens sporto mėgėjams patiks vandenlenčių parke, kuris įsikūręs Kulautuvos karjere. 2023-iaisias Kulautuva tituluota Mažąja kultūros sostine, todėl šiais metais bus siūloma ypatingai daug kultūrinių renginių.

Atvykus į bet kurį kurortinės teritorijos miestelį galima turiningai praleisti bent pusdienį, o norint ilgiau paviešėti – apsistoti pasirinktoje apgyvendinimo įstaigoje. Kauno rajono kurortinė teritorija svetingai laukia visų vertinančių kokybišką poilsį. Jeigu mėgstate keliauti pėsčiomis, minti dviratį ar plaukioti laivais – tai puiki atostogų ar savaitgalio poilsio kryptis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA