Eurolygos Finalo ketverto konferenciją Kaune stelbė graikų sirgalių skanduotės | Kas vyksta Kaune

Eurolygos Finalo ketverto konferenciją Kaune stelbė graikų sirgalių skanduotės tiesioginės transliacijos įrašas

delfi.lt / Mindaugas Augustis 2023/05/18 13:28

Eurolygos finalo ketverto metu Kaune laukiama maždaug 4 tūkst. Pirėjo „Olympiakos“ sirgalių, o pirmieji graikai apsireiškė jau varžybų išvakarėse. Ketvirtadienį grupelė jų aplankė dar neatidarytą sirgalių zoną Vienybės aikštėje, kurioje tuo metu vyko įžanginė komandų atstovų spaudos konferencija.

Graikų skanduotės buvo puikiai girdimos ir palapinėje, kurioje savo mintimis dalinosi treneriai bei žaidėjai, tarp jų – ir „Barcelona“ (Ispanija) vairininkas Šarūnas Jasikevičius.

Katalonų klubo atstovų teigimu, jų palaikymo pajėgos Kaune gali siekti tūkstantį gerbėjų. Madrido „Real“ (Ispanija) turėtų atlydėti keli šimtai aistruolių, o „Monaco“ (Prancūzija) veikiausiai turės silpniausią užnugarį.

Graikų sirgaliai / DELFI nuotr.

Primename, kad Eurolygos finalo dalyviai paaiškės penktadienį. Pusfinaliuose „Olympiakos“ galynėsis su „Monaco“, o Ispanijos ekipos aiškinsis santykius tarpusavyje.

Tvarkaraštis

Penktadienis

18.00 val. „Olympiakos“ – „Monaco“

21.00 val. „Barcelona“ – „Real“

Sekmadienis

17 val. kova dėl 3 vietos

20 val. Eurolygos finalas

Jau aišku, kad po metų Eurolygos kulminaciją regės Vokietijos sostinė Berlynas.

Trečius metus paeiliui į finalo ketvertą patekęs Katalonijos klubas sieks trečio Eurolygos titulo.

Eurolygos karūną „Barcelona“ matavosi 2003-iaisiais ir 2010 metais.

Š. Jasikevičiui, kaip treneriui, tai bus jau ketvirtasis šūvis Eurolygos finalo ketverte: 2018-aisiais su „Žalgiriu“ užimta trečia vieta, 2021-aisiais su „Barcelona“ – antra, o 2022-iaisiais su „Barcelona“ – trečia.

Šis sezonas pagal dabartinę trejų metų sutartį Šarui prie „Barcos“ vairo gali būti paskutinis. Tiesa, triumfavus Eurolygos finale automatiškai aktyvuotųsi jo pratęsimas. Katalonijos klubui ir Š. Jasikevičiui svajonę įgyvendinti Kaune padės Rokas Jokubaitis, kuris antrus metus paeiliui savo sugebėjimus demonstruos Eurolygos finalinėse kovose.

Pernai Belgrade pusfinalyje gynėjas žaidė 10 minučių, o kovoje dėl 3 vietos – 13 minučių, abejose rungtynėse pelnė po 4 taškus. Pirmą kartą Eurolygos finalo ketverte varžysis „Monaco“ ir Donatas Motiejūnas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA