NVSC: legioneliozės situacija Kauno regione stabilizuojasi | Kas vyksta Kaune

NVSC: legioneliozės situacija Kauno regione stabilizuojasi

BNS 2023/05/10 13:02
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nefiksuojant naujų užsikrėtimo legionelioze atvejų, situacija Kauno regione stabilizuojasi, sako Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovė Orina Ivanauskienė.

„Situacija stabilizuojasi, naujų atvejų paskutines dvi paras neregistruota“, – BNS trečiadienį teigė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Kauno departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Orina Ivanauskienė.

Šiuo metu registruoti 22 susirgimai legionelioze Kaune ir Kauno rajone, keturi šia liga sirgę žmonės mirė. Nurodoma, kad dviejų pacientų mirties priežastis yra legioneliozė, likusių dviejų – kitos gretutinės ligos.

Ligoninėje tebegydomi septyni žmonės.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pirmadienį teigė, kad legioneliozės protrūkis Kauno mieste ir rajone siejamas su Garliavos vandens siurblinės rezervuarų plovimo darbais.

Savo ruožtu „Kauno vandenys“ teigia, kad pasirodžius pirminei informacijai apie susirgimus įmonė savo iniciatyva paėmė vandens mėginius iš Garliavoje esančių vandentiekio tinklų.

„Mėginiai buvo pristatyti į Nacionalinę visuomenės sveikatos priežiūros laboratoriją, kurioje bus tiriami dešimt dienų, – antradienį vakare įmonė rašė „Facebook“ paskyroje. – Primename, kad „Kauno vandenys“ yra atsakingi už vandens tiekimą iki įvadinio skaitiklio, už vidaus vamzdyno kokybę bendrovė neatsako.“

Legioneliozė – plaučių uždegimo rūšis, kurią sukelia Legionella bakterijos. Maždaug vienas iš dešimties susirgusiųjų šia liga miršta. Šios bakterijos plinta per vandens dulksną (aerozolius), dažniausiai dėl netinkamai prižiūrimos ar sukonstruotos vandentiekio sistemos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA