„Kauno grūdai“ vėl pelnė konkurso „Lietuvos metų eksportuotojas“ apdovanojimą | Kas vyksta Kaune

„Kauno grūdai“ vėl pelnė konkurso „Lietuvos metų eksportuotojas“ apdovanojimą

„Kauno grūdai“ feisbuko nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Viena didžiausių Lietuvos maisto pramonės sektoriaus įmonių, akcinė bendrovė „Kauno grūdai“, antrus metus iš eilės pelnė tradicinio kasmetinio konkurso „Lietuvos metų eksportuotojas“ apdovanojimą. Apie tai šią savaitę paskelbė Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK).

Šios organizacijos prezidento Vidmanto Janulevičiaus teigimu, LPK nominantus išrenka, atsižvelgdama į įmonių eksporto apimtis ir pasiekimus eksporto srityje, taip pat – į pažangiausių technologijų, kokybės ir vadybos sistemų diegimą.

Džiaugdamasis reikšmingu įvertinimu, „Kauno grūdų“ generalinis direktorius Andrius Pranckevičius kalbėjo: „Esame viena iš pirmaujančių maisto gamybos įmonių Baltijos regione, siekianti plėsti savo veiklą Europoje ir už jos ribų. Visa mūsų komanda nuolat dairosi naujų rinkų, į kurias galėtume tiekti savo gaminamą produkciją.

Šiuo metu sėkmingai eksportuojame į daugiau nei 50 valstybių, o mūsų produkcijos eksporto apimtys per 2022 metus paaugo 19 procentų. Į ateitį žiūrime ambicingai ir neketiname sustoti. Investuojame 32 mln. eurų ir jau kitais metais planuojame atidaryti Alytuje naują fabriką, kurio pajėgumai leis padvigubinti mūsų gaminamos produkcijos kiekius bei eksporto apimtis į Vakarų Europą“.

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

LPK konkurse „Lietuvos metų eksportuotojas“ 2022 metų geriausiais eksportuotojais pripažintos 11 įmonių (dvejose grupėse pagal įmonių dydį). Didelių įmonių grupėje greta „Kauno grūdų“ apdovanojimus pelnė ir AB „Klaipėdos mediena“, AB „Klaipėdos smeltė“, AB „Vilniaus paukštynas“, UAB „CIE LT FORGE“. Vidutinių įmonių grupėje – AB „Limarko laivininkystės kompanija“, UAB „Aconitum“, UAB „Naujasis Nevėžis“, UAB „Pack Klaipėda“, UAB „PASSER SIDC“ bei UAB „Akvatera LT“.

Lietuvos prekių eksportas (LPK duomenimis) pernai siekė 44,1 mlrd. Eur (pašalinus sezono įtaką) ir buvo 28,2 proc. didesnis nei 2021 metais ir net 48,9 proc. didesnis nei prieš COVID-19 pandemiją, Lietuviškos kilmės prekių eksportas 2022-aisiais buvo 26,7 proc. didesnis nei 2021 metais ir sudarė apie 62 proc. viso šalies prekių eksporto. 2022 m. eksportuotų lietuviškos kilmės prekių vertė siekė 27,2 mlrd. Eur.

„Lietuvos BVP traukiantis, akivaizdu, kad vadinamieji „ekonomikos kalneliai“ yra neišvengiami, ir virš mūsų ekonomikos jau kaupiasi laikini debesys. Tačiau galime pasidžiaugti rekordiniais praėjusių metų pramonės pasiekimais, dar kartą įrodžiusiais mūsų didelį eksporto potencialą. Tikiu, kad iš šios krizės išeisime sustiprėję, atsinaujinę, labiau įsitvirtinę Europos Sąjungos eksporto rinkose“, – pažymėjo LPK prezidentas V. Janulevičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA