Profesinės mokyklos kviečia apsilankyti ir susipažinti su profesiniu mokymu | Kas vyksta Kaune

Profesinės mokyklos kviečia apsilankyti ir susipažinti su profesiniu mokymu

BNS 2023/04/21 19:18
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Profesinės mokyklos penktadienį ir šeštadienį rengia atvirų durų dienas.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė penktadienį apsilankė Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centre Kaune ir Verslo ir svetingumo profesinės karjeros centre (VESK) Vilniuje. Šiuose centruose ministrė bendravo su mokiniais ir darbuotojais, su VESK vadovais aptarė profesinio mokymo plėtros galimybes.

/ Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro nuotr.

„Profesinių mokyklų mokiniams labai naudinga tai, kad profesinis mokymas yra puikiai derinamas su praktika. Jie taip pat turi tokias pačias galimybes išvykti į „Erasmus“ mainų programas ir įgyti patirties užsienyje, kaip aukštųjų mokyklų studentai“, – pranešime cituojama J. Šiugždinienė.

Ministrė anksčiau trečiadienį kalbėjo, kad profesinis mokymas yra perspektyvus pasirinkimas.

„Kviečiu prisijungti, matau, kad mokyklos labai ruošiasi, supažindins su mokymosi erdvėmis, technine įranga, parodys, kaip rengiami reikalingiausi specialistai. Numatyta interaktyvių užsiėmimų. Raginu, nes profesinis mokymas yra perspektyvus pasirinkimas, palaikykime ir aktyviai dalyvaukime“, – per Seimo Švietimo ir mokslo komiteto posėdį sakė ministrė.

Jurgita Šiugždinienė / ŠMSM nuotr.

Penktadienį ir šeštadienį visos šalies profesinio mokymo įstaigos kviečia moksleivius, jų tėvus, mokytojus, kitą profesinę kvalifikaciją norinčius įgyti suaugusiuosius apsilankyti ir susipažinti su profesiniu mokymu.

Atvirų durų dienų metu profesinės mokyklos siūlys ir interaktyvių užsiėmimų. Lankytojai bus kviečiami pasigaminti maisto, išbandyti naują šukuoseną ar makiažą, sukonstruoti robotą, dalyvauti įvairiuose konkursuose.

Atvirų durų dienos vyks 44 šalies profesinio mokymo įstaigose.

Anot ministerijos, profesinis mokymas yra lankstus – greitai reaguoja į darbo rinkos poreikius, o jo teikiamomis galimybėmis pasinaudoti ir naujų praktinių įgūdžių įgyti gali kiekvienas.

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Profesinio mokymo įstaigoje praktinis mokymas sudaro daugiau kaip du trečdalius mokymo programos.

Šių metų pagrindinio priėmimo į profesinio mokymo įstaigas vasaros etapas prasidės birželio 1 dieną. Prašymus stojantieji galės teikti iki rugpjūčio 7 dienos.

Teikti prašymus į profesinio mokymo įstaigas gali tiek norintieji įgyti kvalifikaciją pagal visą profesinio mokymo programą, tiek 9–10 klasių mokiniai bei I–IV klasių gimnazistai, norintys mokytis pagal atskirus profesinio mokymo modulius.

Šiemet valstybės finansavimą planuojama suteikti 20,6 tūkst. naujai priimtųjų į profesinio mokymo įstaigas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA