Kauno apygardos prokuroras išgelbėjo melioracijos griovyje skendusį žmogų: parą laiko šeimininko ištikimai laukė augintinis | Kas vyksta Kaune

Kauno apygardos prokuroras išgelbėjo melioracijos griovyje skendusį žmogų: parą laiko šeimininko ištikimai laukė augintinis

Prokuratūros nuotr.

Sekmadienio vakarą kartu su savo augintiniu išėjęs pasivaikščioti Kauno apygardos prokuratūros Trečiojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Vingaudas Rinkevičius išgelbėjo žmogaus gyvybę.

Vakare, beveik 23 valandą, Garliavoje vedžiojęs augintinį prokuroras išgirdo keistą „gargaliavimo“ garsą, į kurį sureagavo ir jo šuo. Prokuroras, eidamas link skleidžiamo garso melioracijos griovyje pastebėjo įsiridenusį žmogų, kuris dar viena ranka nevalingai mojavo, o likusiu kūnu jau buvo paniręs į dumblą bei dumbliną vandenį, rašoma Prokuratūros pranešime žiniasklaidai.

Prokuroras V. Rinkevičius, vos tik pastebėjęs skęstantį asmenį, pats įbrido į griovį ir už pečių ištraukė ten gulėjusį vyrą bei operatyviai iškvietė specialiąsias pagalbos tarnybas.

Atvykus tarnyboms, greitosios pagalbos medikai ėmė masažuoti ir šildyti stipriai sušalusį vyrą, o prokuroras dar iš namų ir atnešė pora kibirų karšto vandens, jog būtų galima nuplauti purve mirkusį vyrą ir greičiau jį sušildyti.

Išgelbėtas vyras greitosios pagalbos medikų buvo pristatytas stebėjimui į Kauno klinikas. Vakar vykdymas pro tą pačią vietą prokuroras pasirūpino ir šeimininko augintiniu, kuris ant kranto ištikimai laukė sugrįžtančio savo šeimininko.

Prokuroras, pasakodamas apie šį įvykį, pasidžiaugė, jog žmogui pavyko padovanoti antrąją gyvybę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA