Beieškantiems darbo turi pasiūlymų ir Kauno miesto savivaldybė | Kas vyksta Kaune

Beieškantiems darbo turi pasiūlymų ir Kauno miesto savivaldybė

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šį ketvirtadienį, kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ patvirtino Kauno miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Ona Gucevičienė, administracijos surengtuose konkursuose varžesi pretendentai užimti vaikų darželių direktorių pareigas. Kai konkursų rezultatai bei laimėtojų tinkamumas vadovauti ikimokyklinėms įstaigoms bus patvirtinti, dar keli savivaldybės darželiai turės naujus vadovus.

Švietimo įstaigos šiuo metu ieško pedagogų, įvairių specialistų bei direktorių

Savivaldybės interneto svetainėje kaunas.lt administracija skelbia apie tai, kad miesto švietimo įstaigoms trūksta logopedų, socialinių, ūkio darbuotojų, mokytojų bei jų padėjėjų (pastariesiems darbo skelbimai siūlo užimtumą nepilnu etatu).

Darželiai ieško šokio, teatro, judesio mokytojų bei kitų meninio ugdymo specialistų. Atitinkamą išsilavinimą, kvalifikaciją bei gebėjimų turintys ir norintys vadovauti specialistai šiuo metu gali pretenduoti tapti direktoriais keturiuose Kauno vaikų lopželiuose – darželiuose. O taip pat užimti vadovų pareigas viešojoje įstaigoje Povilo Plechavičiaus kadetų licėjus, Kauno Jono Laužiko ir kitose mokyklose ar Kauno pedagoginėje – psichologinėje tarnyboje.

Jau dabar Kauno miesto savivaldybės puslapyje skelbiama apie laisvas darbo vietas, kurias bus galima užimti tik nuo rugsėjo 1-osios, nuo naujų mokslo metų pradžios. Dažnu atveju dirbti galima pradėti ir nelaukiant rudens.

Kauno Senamiesčio progimnazija pasirengusi įdarbinti pradinio ugdymo, „Santaros“ gimnazija – fizikos ir chemijos, „Saulės“ gimnazija – anglų kalbos, „Žilvičio“ lopšelis – darželis – ikimokyklinio ugdymo, Kauno „Veršvų“ gimnazija (bei dar kelios kitos mokyklos) – matematikos mokytojus. Iš visų darbo pasiūlymų daugiausia susijusių su perspektyva įsidarbinti darželyje, mokykloje ar su švietimu susijusioje kitoje įstaigoje.

Atrankos norinčiųjų būti arčiau valdžios

Darbo skelbimuose savivaldybė viešina ir kitokią informaciją, susijusią su jos įsteigtų įmonių veikla, nes pasibaigus kadencijoms, jose turi būti sudarytos naujos valdybos. Todėl ir skelbiama apie valstybės tarnautojų atrankas į šiuos darinius, spėkime, galimai iš anksto savivaldybės valdantiesiems politikams tarpusavyje sutarus, kas konkrečiai turėtų tapti tų valdybų nariais.

Štai, prieš geležinkelio stoties plečiamam komerciniam (savivaldybės projektuose prilygintam turistiniam) objektui – UAB „Stoties turgui“ valdyti, pasirodo, šiuo metu reikia dviejų valstybės tarnautojų užimti valdybos narių pareigas. Darbas valdyboje tikėtina nebus apmokamas, visuomeninis. Tačiau dėl šio turgaus jau dabar patiria išlaidų mokesčių mokėtojų sudėtas miesto savivaldybės biudžetas.

Vienok tenka pripažinti, kad gana tuštokos pastaraisiais metais, ne tik ši, bet ir kitos Kauno turgavietės, kurios jau seniai privatizuotos. Jos beje verčiasi savo kaštais, nes negauna iš savivaldybės viešųjų finansų. Deja, turgui prie geležinkelio stoties jų nemažai jau išleista. O dar numatoma šio turgaus teritorijoje pastatyti ne vieną milijoną eurų kainuosiantį paviljoną su automobilių saugykla.

Žinant, kad rinkliavas už prekybai turguje suteiktas vietas renkanti biudžetinė savivaldybės įstaiga „Parkavimas Kaune“, net automatizavusi čia prekiautojų „parkavimą“, ne kažin kiek pinigų savivaldybei surenka, stebėtinas statybos projekto forsavimas. Nebent savivaldybėje „matoma viziją“, kaip vėliau su visom įdėtomis „valdiškomis“ investicijomis, pripažinus, kad projektas nepasiteisino, perleisti turgų kitam investuotojui, kuris tai teritorijai ras pelningesnę paskirtį..?

Aišku, galima dabar kiek nori žavėtis matytų nuo Kauno toliau pavažiavus, senųjų turgaus halių Varšuvoje, Rygoje ar tame pačiame Vilniuje populiarumu, tik kažin ar pavyks Kauno stoties prieigoms tokią „legendą“ sukurti?

Bet teisėtai išrinktoji miesto valdžia geriau mato ir žino, ką su jai patikėtais gyventojų mokesčiais daryti. Todėl neabejotina, jog turgaus bendrovės valdyba taip pat nesigilins į paviljono statybos „atsiperkamumo“ skaičiavimus, ir projekto įgyvendinimo nestabdys.

Tiesa, po vieną valstybės tarnautoją žadama dar atrinkti ir į savivaldybei pavaldžių uždarųjų bendrovių „Kauno autobusai“, „Kauno švara“ bei „Kauno vandenys“ valdybas bei „Kauno energijos“ stebėtojų tarybą. „Kauno vandenų“ įmonė per savivaldybės interneto svetainę pasiskelbė apie tai, kad siūlo darbą elektrotechnikui, siurblinių šaltkalviui ir bendrovės Turto valdymo skyriaus specialistui.

Pačiai Kauno miesto savivaldybės administracijai (kaunas.lt svetainės kovo 23-iosios duomenimis) reikia Finansų ir ekonomikos skyriaus Biudžeto poskyrio vyriausiojo specialisto (pakaitinio valstybės tarnautojo), biudžetinei įstaigai „Kauno biudžetinių įstaigų buhalterinė apskaita“ – jaunesniojo apskaitos specialisto.

Informaciją apie studentų praktiką (praktikantų poreikį) kaunas.lt dar tik ruošia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA