Kauno savivaldybės administracijos direktorius T. Metelionis traukiasi iš pareigų | Kas vyksta Kaune

Kauno savivaldybės administracijos direktorius T. Metelionis traukiasi iš pareigų

Lrytas.lt / Arūnas Karaliūnas 2023/03/23 11:42
Kauno miesto tarybos posėdis

Nelaukdamas kadencijos pabaigos iš pareigų traukiasi Kauno savivaldybės administracijos direktorius Tadas Metelionis. Jo prašymą miesto taryba svarstys kitą savaitę vyksiančio posėdžio metu.

T. Metelionis šiose pareigose dirbo beveik metus po to, kad taryba iš pareigų atleido į kyšininkavimo skandalą įklimpusį ankstesnį administracijos direktorių Vilių Šiliauską.

T. Metelionis dirbo jo pavaduotoju. Pasitraukimas siejamas su naujais įgaliojimais, kurie nuo naujos kadencijos pradžios tenka savivaldybių merams.

„Šis veiksmas buvo planuotas ir čia tėra techniniai formalumai, dėl kurių susitarėme su administracijos direktoriumi dar prieš jam pradedant eiti šias pareigas. Nei man, nei „Vieningo Kauno“ frakcijai tai nėra staigmena“, – kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

„Kadangi su tarybos narių įgaliojimais kartu nutrūksta ir direktoriaus įgaliojimai, rengiuosi teisės aktų nustatyta tvarka atkurti karjeros valstybės tarnautojo statusą“, – apie ateities planus prasitarė T. Metelionis.

Tikėtina, kad jis liks dirbti Kauno savivaldybėje. Administracijos direktoriaus pareigas laikinai eiti ketinama pavesti pavaduotojui Pauliui Kerui.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA