Didžiausios Lietuvoje korupcijos bylos tyrėjai neskelbia apie poslinkius aiškinantis jos aplinkybes | Kas vyksta Kaune

Didžiausios Lietuvoje korupcijos bylos tyrėjai neskelbia apie poslinkius aiškinantis jos aplinkybes

Vilius Šiliauskas / Lryto.lt, M. Patašiaus nuotr.

Sukakus vieneriems metams nuo tos dienos, kai per šalį nugriaudėjo žinia apie sulaikytus du kauniečius – galimai stambų kyšį savo namuose priėmusį tuometinį Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorių (politinio pasitikėjimo pareigūną) Vilių Šiliauską bei kyšio jam davimu įtariamą „Autokaustos” vadovą Juozą Kriaučiūną, portalas „Kas vyksta Kaune” uždavė keletą klausimų LR Generalinės prokuratūros atstovei, Komunikacijos skyriaus vadovei Elenai Martinonienei.

Paprašius informuoti apie tyrimo eigą, žinoma, neatskleidžiant to, kas galėtų jam pakenkti, tikėtasi raštu gauti tam tikros naujos informacijos visuomenės plačiai aptarinėjama tema. Tačiau portalą pasiekė tik toks Generalinės prokuratūros atstovės atsakymas: „Kol kas skelbtinų žinių neturime. Suprantame visuomenės susidomėjimą, tad kai tik tokių žinių bus, – būtinai pranešime”.

Telieka apgailestauti, kad „Kas vyksta Kaune” negali savo skaitytojų (kurių nemažai turi ir tolokai nuo Kauno) informuoti apie tai, kas naujo paaiškėjo tiriant šią bylą, ir kada galima tikėtis jos perdavimo į teismą. Visuomenei, kaip skambiai sakoma, „turinčiai teisę žinoti”, dar teks palaukti šios savo teisės realizavimo minėtos bylos „tema”. Kiek ilgai, – irgi nežinia.

Dera priminti, kad „Vieningo Kauno” narys V. Šiliauskas, pritarus tarybos valdančiajai daugumai („Vieningo Kauno” atstovams ir miesto merui Visvaldui Matijošaičiui) savivaldybės administracijai vadovauti pradėjo 2018-ųjų rudenį, o savo karjerą šiame poste (ne sava valia) baigė 2022-ųjų pavasario pradžioje.

V. Matijošaičio vadovaujama miesto savivaldybės taryba iš administracijos direktoriaus pareigų V. Šiliauską atleido pernai, kovo 22-ąją. Šio tarybos posėdžio išvakarėse opozicinė Kauno tarybos frakcija „Vardan Lietuvos” pasiūlė išsamiai patikrinti, kaip efektyviai savivaldybės turtas buvo valdomas nuo pat 2015-ųjų, kai Kauno meru tapo „Vieningo Kauno” lyderis V. Matijošaitis.

Tačiau valdantieji tokį siūlymą atmetė. O pats Kauno meras tuomet opozicijai (ir visuomenei, nes posėdis buvo transliuojamas internetu) taip ir nepaaiškino, ar tikrai nematė, kokius sandorius sudarinėjo V. Šiliauskas, ir „kaip giliai į korupcijos liūną yra įklimpusi savivaldybė”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA