Rekordinio Kauno savivaldybės vadovo kyšio byloje – naujas etapas | Kas vyksta Kaune

Rekordinio Kauno savivaldybės vadovo kyšio byloje – naujas etapas

Lrytas.lt / Arūnas Karaliūnas 2023/01/27 16:42
Juozas Kriaučiūnas ir Vilius Šiliauskas / KMS nuotr.

Pernai ankstyvą pavasarį visą šalį sudrebinusios kyšininkavimo istorijos netrukus imsis teismas – tai naujienų portalui lrytas.lt patvirtino ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Rolandas Stankevičius.

Naktį į kovo 9-ąją Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentai sulaikė tuometinį Kauno savivaldybės administracijos direktorių Vilių Šiliauską, kuris kaltinamas paėmęs 140 tūkst. eurų kyšį iš statybų bendrovės „Autokausta“ vadovo Juozo Kriaučiūno. Jų susitikimas V. Šiliausko namuose pakaunėje vyko apie vidurnaktį.

Kratos V. Šiliausko namuose truko apie 16 valandų. Jų metu iš viso buvo aptikta apie 250 tūkst. eurų grynaisiais, kuriuos šeimininkas laikė itin patikimose slėptuvėse. Dalį pinigų kaunietis laikė uždarytuose stiklainiuose.

Per kratą J. Kriaučiūno namuose pareigūnai aptiko beveik 400 tūkst. eurų grynais.

Prokuratūra tąkart paskelbė, kad tai gali būti didžiausias žinomas kyšis Lietuvoje po nepriklausomybės atkūrimo.

„Liko atlikti kelis procesinius veiksmus ir bylą atiduosime teismui“, – pranešė prokuroras R. Stankevičius. Tai ketinama padaryti per kelias artimiausias savaites.

Prokuroras R. Stankevičius nemano, kad kaltinamųjų skaičius gali padidėti.

„Nenoriu anksčiau laiko komentuoti“, – galimybę kaltinamajame akte sumažinti kaltinimų ar net kaltinamųjų skaičių įvertino tyrimą kontroliuojantis prokuroras.

Jis pridūrė, kad baigiamos kaltinamųjų apklausos dar neįvyko.

Papirkimu įtariamas „Autokaustos“ vadovas J. Kriaučiūnas anksčiu pareiškė, kad kyšio iš jo buvo reikalaujama, o įmonė sąžiningai laimėdavo Kauno savivaldybės skelbtus konkursus.

Netrukus po sulaikymo Kauno taryba atleido V. Šiliauską iš pareigų, o Kauno meras Visvaldas Matijošaitis šį atvejį pavadino gėdingu.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA