Kauno rajone – pirmasis jubiliejinis šių metų kūdikis | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone – pirmasis jubiliejinis šių metų kūdikis

Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Kauno rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriuje užregistruotas 100-tasis šių metų Kauno rajono kūdikis – Olivija Giniūnaitė iš Garliavos.

Sausio 31 dieną gimusi Olivija – Karolinos ir Regimanto Giniūnų pirmagimė. Iš Prienų rajono kilusi šeima Kauno rajone gyvena jau 7 metus. „Čia mums labai patinka: jauku, ramu, patogus susisiekimas, netoli yra darželis mažylei“, – privalumus vardijo Karolina.

Kaip rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai, pora susipažino prieš 16 metų. Iki santuokos draugavo 8 metus, o dukrytė gimė irgi po aštuonių metų, tad moteris juokauja, kad šis skaičius jiems laimingas ir dažnai pasikartojantis jų gyvenime. Karolina iki dukros gimimo dirbo „Senukų“ logistikos terminale, o jos vyras darbuojasi bendrovėje „Agrokoncernas“.

Mažylės mama labai nustebo, kai sužinojo, kad Olivija tapo jubiliejiniu kūdikiu, tačiau džiaugėsi, kad užaugusi mergaitė turės kuo didžiuotis. Tėvai tikino, kad dukra yra labai rami, o ožiukus parodo tik tada, jeigu kažkas yra negerai, ar skauda.

Karolinos ir Regimanto Giniūnų šeima / Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Giniūnai savo pirmagimei vardą rinko gana ilgai, nes, anot Karolinos, nė vienas vardas jai nepatiko. „Visų pirma iki gimdymo nežinojome, kas gims: berniukas ar mergaitė. Visą nėštumą vaikas slėpėsi ir buvo nusisukęs, tad turėjome sugalvoti abiejų lyčių vardus“, – prisiminė mažylės mama.

Iš pradžių moteriai labai patiko Livijos vardas, bet norėjo vaikui duoti išskirtinį vardą, tad kai išgirdo Olivijos vardą – jis iškart patiko. „Vardų, kurie prasidėtų raide „o“ yra labai mažai. Šis vardas labai populiarus užsienyje, bet ne Lietuvoje. Vyras iš pradžių skeptiškai žiūrėjo į šį vardą, kol nepateikiau jam vardo reikšmės“, – pasakojo Karolina.

Mergaitės vardas iš lotynų kalbos reiškia „alyvmedis“, o Giniūnų šeimai yra labai artima Graikijos kultūra, dažnai keliauja į šią šalį, su kuria sieja neišdildomi prisiminimai. „Dukros vardas savyje turi Graikijos dalelę“, – džiaugėsi K. Giniūnienė.

Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Skirmantė Subačienė sveikindama tėvus įteikė jiems kūdikio knygą, kurioje jie galės fiksuoti svarbiausias dukrelės gyvenimo akimirkas ir tradiciškai dovanojamą kūdikio kraitelį. Nuo šių metų jubiliejinio kūdikio tėvams bus skirta Kauno rajono informacijos ir turizmo centro dovana – nemokamas 1 val. plaukimas laivu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA