Pasitikdamas 170-ąjį gimtadienį „Volfas Engelman“ skelbia atversiantis naują kultūrinę erdvę miestui | Kas vyksta Kaune

Pasitikdamas 170-ąjį gimtadienį „Volfas Engelman“ skelbia atversiantis naują kultūrinę erdvę miestui

„Volfas Engelman galerija“ / R. Tenio nuotr.

Pasitikdami 170-ąjį gimtadienį, pavasarį „Volfas Engelman“ ruošiasi pradėti su keliomis didelėmis naujienomis. Atveriant per 5 mln. eurų investicijų pareikalavusį antrąjį bravoro virimo cechą, gamintojo komanda sukurs ir naują kultūrinę erdvę miestui – „Volfas Engelman galeriją“. Virš virimo cecho įsikursianti galerija virs į šarmingą erdvę koncertiniams, edukaciniams ir degustaciniams renginiams.

Nuo šiol – su dviem širdimis

„Šis pavasaris mūsų įmonei – ypatingas. Švęsdami 170-ąjį gimtadienį atidarysime jau antrąjį virimo cechą, į kurį investavome daugiau nei 5 mln. eurų. Aludarystės pasaulyje virimo cechas yra tarsi bravoro širdis, o žvelgiant istoriškai, gamyklose jis statomas tik kas maždaug pusę šimto metų. Galime sakyti, kad nuo šiol veiksime su dviem širdimis, leisiančiomis stipriai išplėsti mūsų gamybinius pajėgumus“, – sako „Volfas Engelman“ generalinis direktorius Marius Horbačiauskas.

Atidarydama antrąjį virimo cechą, gamintojo komanda ruošiasi atverti ir išskirtinę erdvę kultūriniams miesto poreikiams atliepti. Virš naujojo cecho įsikurs „Volfas Engelman galerija“, kurioje planuojama organizuoti koncertus, edukacines ir degustacines programas, ekskursijas ar tiesiog šventes.

„Galerijos atidarymas – ilgalaikės mūsų vizijos išsipildymas. Prieš penkerius metus atvėrę pirmąją savo edukacinę erdvę – „Volfas Engelman studiją“, sulaukėme didelio miestiečių bei miesto svečių susidomėjimo. Gana greitai studija pasidarė kiek ankšta augantiems mūsų ir lankytojų poreikiams. Dėl šios priežasties pradėję virimo cecho plėtrą, nusprendėme išnaudoti ir erdvę, atsiveriančią virš jo“, – sako M. Horbačiauskas.

„Volfas Engelman galerija“ / R. Tenio nuotr.

Galerija naujoji vieta pavadinta pagal senąją gamyklos tradicija. Būtent tokiu pavadinimu jau ne vieną dešimtmetį įmonės komanda vadino anksčiau šioje vietoje įsikūrusią salę, kuri su administraciniu pastatu buvo sujungta stikliniu praėjimu – galerija.

Programa startuos pavasarį

„Galerija bus reikšmingai didesnė už „Volfas Engelman studiją“, tad galėsime suplanuoti kur kas daugiau veiklų, leisiančių įtraukti dar didesnes lankytojų grupes. Greta edukacijų, ekskursijų ir degustacijų, erdvę skirsime ir koncertinėms bei kitoms kultūrinėms miesto veikloms. Jau dabar programą galerijai intensyviai kuria mūsų partneriai „Kaunas Jazz“. Planuojame, kad į pirmuosius renginius galėsime pakviesti jau balandį – švęsdami savo gimtadienį“, – sako „Volfas Engelman“ generalinis direktorius.

„Volfas Engelman galerija“ / R. Tenio nuotr.

Naujoji „Volfas Engelman galerija“ išsiskirs tiek interjeru, tiek pro langus atsiveriančiu vaizdu. Erdvės viduje susipins industriniai, virimo cecho padiktuojami akcentai bei stilizuotos, modernios, aludarystę atliepiančios interjero detalės. Per galerijos langus atsivers vaizdingas, į Nemuną atsigręžęs miesto vaizdas.

Tolimesniu plėtros etapu įmonės komanda miestiečiams bei jo svečiams planuoja atverti ir virš galerijos esančią stogo terasą. Manoma, kad tai bene aukščiausia vieta šioje Kauno dalyje, galinti pasigirti nuostabiu vaizdu į Nemuną ir jo pakrantes.

Daugiau informacijos apie naująją „Volfas Engelman galeriją“ planuojama pranešti pavasarį. Naujienas miesto gyventojai ir svečiai gali sekti gamintojo „Facebook“ paskyroje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA