Nelaimė vykdant Kleboniškio tilto griovimo darbus: lūžusi konstrukcija trenkėsi į žemę | Kas vyksta Kaune

Nelaimė vykdant Kleboniškio tilto griovimo darbus: lūžusi konstrukcija trenkėsi į žemę papildyta darbų vadovo komentaru

Kauniečiai pranešė apie prieš pat akis nugriuvusią tvarkomą A. Meškinio tilto konstrukciją. Griūties metu po tiltu važiavo automobiliai. Laimė, nukentėjusių pavyko išvengti. Į įvykio vietą iškviesti policijos pareigūnai, eismas po tiltu uždarytas.

Kaip pasakojo įvykį matęs kaunietis, Panerių gatve po tiltu važiavo automobiliai, o tuo tarpu kranas galimai kėlė tilto konstrukciją, kai ši netikėtai nukrito tiesiai į upę.

„Kai virto, kilo dulkių debesis, laimingo atsitiktinumo dėka nežuvo žmonės, atsitiktinai važiavę tuo metu ir matę tą kraupų vaizdą“, – pasakojo skaitytojai tiesiai iš įvykio vietos.

Įgriuvo A. Meškinio tiltas / Skaitytojo nuotr.

Apie įvykį informuoti ir Kauno policijos pareigūnai, kurie vyksta į įvykio vietą. Anot liudininkų, šiuo metu vieta užtverta ir eismas po tiltu negalimas.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos budintis pareigūnas taip pat informavo, jog vyksta į įvykio vietą, o ją pasiekę kolegos jau užtvėrė eismą ir aptveria įvykio vietą, vėliau darbus perims policijos pareigūnai ir prie tilto rekonstrukcijos dirbantys darbuotojai.

Į įvykio vietą atvyko ir A. Meškinio tilto darbų vadovas Giedrius Masauskas, kuris paaiškino griūties priežastį ir tolimesnius veiksmus.

„Tiltas buvo griautas pagal nurodytą darbų technologiją, ardyta ketvirta Kleboniškio tilto dalis ir atjungus konstrukciją nuo kraštinio pamato lūžo tilto kolonos ir tilto perdanga vienoje pusėje atsirėmė į Panerių gatvę. Įvykio metu asmenys ir turtas nenukentėjo, o dėl įvykio bus reikalinga specialisto išvada su nurodymu ar galima tiltą toliau ardyti. Po gautos išvadas, leidžiant vykdyti darbus, tilto ardymas gali užtrukti iki 7 dienų. Per šį laikotarpį bus uždarytas eismas Panerių gatve, o autostrada A1 nebus uždarytas“, – situaciją paaiškino G. Masauskas.

Kauno apskrities vyriausiojo komisariato budinti pareigūnė informavo, jog įvykio vietoje dirba 4 policijos ir ekipažai ir Viešojo saugumo tarnybos ekipažai, jie uždarė eismą Panerių gatve. Kadangi nakties metu Lietuvos automobilių kelių direkcija nedirba, į įvykio vietą iškviesti UAB „Kauno švara“ darbuotojai, kurie parūpins laikinus įspėjamuosius ženklus, o ryte bus atvežtos kitos užtvaros. Iki ryto įvykio vietoje budės policijos pareigūnai, kurie reguliuos eismą.

Grandiozinis projektas neapsieina be nelaimių

A. Meškinio tiltas pastatytas 1964 m., juo automobiliai anksčiau judėjo Klaipėdos kryptimi, dabar pradėti jo demontavimo darbai, kuriuos buvo planuota užbaigti iki šių metų balandžio 30 dienos. Vietoje dviejų juostų čia numatyta įrengti keturias, skirtas tik tranzitiniam eismui. Šalimais rekonstrukcijos pradžios laukia ir pietinis tiltas, kuriuo automobiliai šiuo metu juda Vilniaus kryptimi.

Įgyvendinus visą Islandijos plento projektą, tranzitinio ir vietinio eismo srautai bus atskirti: keturias vidurines juostas numatoma skirti tranzitiniam eismui, o keturias kraštines naudoti kaip jungiamuosius kelius vietiniam Kauno eismui.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad naujas šiaurinis tiltas per Nerį buvo atidarytas praėjusių metų kovo pabaigoje. Ketinta baigti anksčiau, tačiau statybos užsitęsė dėl papildomų, nenumatytų darbų, gausių kritulių lietingais mėnesiais, taip pat nelaimingo atsitikimo tyrimo.

2021-ųjų sausį statybvietėje nukritus metalinėms konstrukcijoms, vienas „Kauno tiltų“ darbininkas žuvo ir keturi buvo sužaloti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA