„Vičiūnų grupė“ suskubo reaguoti į situaciją dėl Ukrainą pasiekusio krovinio | Kas vyksta Kaune

„Vičiūnų grupė“ suskubo reaguoti į situaciją dėl Ukrainą pasiekusio krovinio

BNS 2023/02/13 19:11
R. Tenio, DELFI nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Reaguodama į žiniasklaidos susirūpinimą, „Vičiūnų grupė“ norėtų paaiškinti susidariusią situaciją dėl Ukrainą pasiekusio kokybinių reikalavimų neatitinkančio krovinio.

Bendrovė pažymi, kad krovinys yra ne „Vičiūnų grupės“ fabrikuose gaminama produkcija, o Kinijoje esančio gamintojo produkcija skirta Ukrainos rinkai. Lietuvos teritoriją krovinys paliko teisėtai ir iki jo išsiuntimo „Vičiūnų grupės“ įmonės darbuotojai nebuvo informuoti apie produkto kokybines neatitiktis.

„Bet kokia veikla susijusi su kroviniu yra sustabdyta; rinkoje produktas nebuvo realizuotas.

Šiuo metu, krovinyje esantys produktai yra papildomai tikrinami Ukrainos Veterinarinės tarnybos, t.y. atliekami pakartotiniai produktų tyrimai. Atsižvelgiant į pakartotinių tyrimų rezultatus, spręsis ir krovinio likimas. Jeigu tyrimų rezultatai rodys kokybines neatitiktis, krovinys bus iškart utilizuotas“, – rašoma „Vičiūnų grupės“ pranešime.

„Vičiūnų grupės“ valdybos narys, reaguodamas į žiniasklaidoje kilusį ažiotažą, Dainius Matijošaitis pažymi: „Labai gaila, kad po fraze „neturiu nieko asmeniška prieš „Matijošaičius“ vis dar kyšo ilgos politinių ir verslo konkurentų ausys.

Kai kurie „nuomonės formuotojai“ bei šališki žurnalistai visų pirma išplatina skambias antraštes, bei spalvingus „Facebook“ pranešimus apie „žudančias surimio lazdeles“, bei „nuodijamus ukrainiečius“, o tik vėliau pradeda domėtis realiais faktais. Juk krovinys yra tikrinamas ir jei bus rasti neatitikimai – jis bus sunaikintas. Tokios yra taisyklės ir jų buvo, yra ir bus laikomasi.

Tuo tarpu teiginiai, jog tai „Viči“ produktai, jog sulaikytas produktas yra surimio lazdelės ir jog ta produkcija pardavinėjama Ukrainoje – melas.“

Dainius Matijošaitis / DELFI nuotr.

„Vičiunų grupė“ reiškia apgailestavimą skubota Lietuvos žiniasklaidos reakcija į šią situaciją. Rinkimams artėjant, tokie faktų stokojantys išpuoliai, darosi vis labiau panašūs į informacines konkurentų atakas.

Bendrovė teigia, kad žiniasklaidoje plintantys neteisingi ir faktinę medžiagą iškraipantys, tačiau gausiai iliustruoti ir emocingomis antraštėmis papuošti reportažai, kurių šaltinis dažnai yra socialinė medija arba privataus susirašinėjimo programos, verčia mus prašyti nuomonės formuotojus atidžiau vertinti savo šaltinius ir laikytis žurnalistinės etikos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA