Kaune pradedami statyti pirmieji jaunimo nakvynės namai – modernios sąlygos mokytis ir gyventi | Kas vyksta Kaune

Kaune pradedami statyti pirmieji jaunimo nakvynės namai – modernios sąlygos mokytis ir gyventi

Jaunimo nakvynės namai „Domus firma“ / Organizatorių nuotr.

Nors Kaunas išsiskiria kaip akademinės bendruomenės miestas, kasmet suvienijantis tūkstančius Lietuvos bei užsienio studentų, jaunimui priimtinų, modernių ir patogių būstų skaičius mieste – itin mažas. Įvertinę esamą situaciją bei gerąsias užsienio šalių praktikas, ilgametę patirtį turintis vystytojas „Domus firma“ pradeda pirmųjų modernių jaunimo nakvynės namų projektavimą Kaune.

Iš kitų šalies miestų ar valstybių į Kauną mokytis atvykę studentai turi tris pagrindines opcijas – įsikurti universiteto ar kolegijos bendrabučiuose, išsinuomoti kambarį bute arba atskirą butą. Dėl ribotos pasiūlos bei biudžeto, studentai neretai susiduria su būtinybe įsikurti norimų sąlygų neatitinkančiuose objektuose.

Savo vertę Vakarų Europoje įrodžiusi koncepcija

Įvertinę universitetų bei kolegijų studentų atstovybių įvardijamą situaciją ir atlikę išsamų Kauno nekilnojamojo turto rinkos tyrimą, ilgametę patirtį turintis vystytojas „Domus firma“ pristatė pirmąjį jaunimo nakvynės namų Kaune projektą. Jo tikslas – pasitelkiant senosiose Vakarų Europos šalyse populiarią koncepciją, sukurti tik į Kauno studentus orientuotą gyvenamąjį objektą.

„Mūsų kuriami jaunimo nakvynės namai studentams pasiūlys Vakarų Europoje jau ne vieną dešimtmetį įprasto lygio gyvenimo ir mokymosi sąlygas. Už nustatytą nuomos mokestį jaunam žmogui suteiksime pasirinkto dydžio būstą su įranga būtina komfortabiliam gyvenimui: maisto ruošimui, poilsiui, higienai bei, žinoma, mokymuisi. Namų projektas atlieps išskirtinai studentų poreikius. Sąlygos mokymuisi bus sudaromos tiek kambariuose, tiek bendro naudojimo patalpose. Pavyzdžiui, bendroje skaitykloje. Taip pat numatyta įrengti ir savitarnos skalbyklą, lauko terasą, parkavimo vietas, o aplinkos bei namo priežiūrą patikėsime savo sričių profesionalams“, – projektą pristato „Domus firma“ vadovas Tomas Ponelis.

Jaunimo nakvynės namai „Domus firma“ / Organizatorių nuotr.

Naujasis privatus bendrabutis įsikurs Vilijampolėje, adresu Varnių g. 41B. Jame bus sukurti 93 skirtingo dydžio kambariai, kuriuos studentai galės pasirinkti pagal savo poreikius bei galimybes. Kambariuose bus visi gyvenimui ir studijoms reikalingi baldai, įrengti vonios kambariai, virtuvėlės. Esant poreikiui, bus galimybė rezervuoti vietą greta esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje, užsakyti valymo, maisto atvežimo ar skalbimo paslaugas.

Kurdamas projektą vystytojas įtraukė ne tik Kaune veikiančių universitetų bei kolegijų studentų atstovybes, bet ir detaliai analizavo jaunimo nakvynės namus, veikiančius  Vilniuje, Lenkijoje, Austrijoje bei Nyderlanduose.

Kurs namų jaukumą bei patogumą

„Pagrindinis projekto tikslas – pasiūlyti studentams sąlygas, leisiančias jiems jaustis kaip namie: patogiai gyventi, ilsėtis ir mokytis. Daug dėmesio skiriame vidaus erdvių ergonomikai, žmonių su negalia poreikiams, namo bei būsimų jo gyventojų saugumo užtikrinimui“, – sako T. Ponelis.

Projektas šiuo metu yra projektavimo etape. Planuojama, jog jis bus baigtas ir Kauno studentų poreikiams atvertas jau kitų metų trečiąjį ketvirtį.

Daugiau naujienų bei informacijos vystytojas „Domus firma“ planuoja pateikti pradėjus projekto statybų etapą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA