Dienos socialinė globa asmens namuose: pagalba ne tik senyvo amžiaus ir suaugusiems žmonėms, bet ir tėvams, auginantiems vaikus su negalia | Kas vyksta Kaune

Dienos socialinė globa asmens namuose: pagalba ne tik senyvo amžiaus ir suaugusiems žmonėms, bet ir tėvams, auginantiems vaikus su negalia

Organizatorių nuotr.

Suaugę asmenys su negalia, senyvo amžiaus asmenys, senyvo amžiaus asmenys su negalia, šeimos, auginančios vaikus su negalia – ypač jautrios socialinės grupės, kurios išgyvena ne tik fizinius, bet ir emocinius sunkumus, todėl neretai joms reikalingas ypatingas dėmesys ir visokeriopa pagalba. Viena kompleksiškiausių pagalbos rūšių, padedanti sumažinti socialinių grupių atskirtį ir suteikianti joms savarankiškumo – dienos socialinė globa asmens namuose.

Siekdama, kad globojami asmenys ir jų artimieji jaustųsi ramiais, visaverčiais ir lygiateisiais visuomenės nariais, „Altamedica globa“ Kauno miesto savivaldybės gyventojams teikia dienos socialinės globos paslaugas asmens namuose. Kadangi socialinės paslaugos teikiamos asmens namuose, tai leidžia sudaryti palankias sąlygas asmeniui visavertiškai gyventi šalia artimųjų savo namuose – erdvėje, kurioje jis jaučiasi geriausiai ir saugiausiai.

Remdamiesi kertinėmis vertybėmis – empatija, pagarba, sąžiningumu ir kokybe – „Altamedica globa“ profesionalūs slaugytojai rūpinasi globojamų asmenų gerove ir teikia kompleksines paslaugas kiekvieną dieną, net ir savaitgaliais, iki 10 valandų per dieną.

Platus teikiamų paslaugų spektras: nuo asmens priežiūros iki užimtumo organizavimo

Atsižvelgdami į asmens fizinę ir emocinę sveikatos būklę, socialinę padėtį, buities sąlygas ir kitas aplinkybes ir siekdami sudaryti palankias sąlygas asmeniui savarankiškai gyventi savo namuose, o šeimos nariams – užsiimti darbine veikla ir palengvinti asmens priežiūrą, „Altamedica globa“ specialistai teikia platų kompleksinių paslaugų spektrą:

  • Sveikatos priežiūros organizavimą, leidžiantį užtikrinti slaugos paslaugų teikimą ir tinkamą globojamo asmens sveikatos būklę, pagal poreikį organizuojant kineziterapijos, masažo ir kitas procedūras.
  • Psichologinės pagalbos organizavimą, užtikrinant stabilią asmens psichologinę būseną ir padedant susigyventi su turima negalia ar dėl amžiaus kylančiais sunkumais.
  • Gulinčių ligonių priežiūrą, užtikrinant būtinąją ligonių, kurie visiškai negali savimi pasirūpinti, priežiūrą, reikalaujančią ypatingo organizavimo ir žinių.
  • Ligonių priežiūrą gydymo įstaigose, užtikrinant slaugos paslaugų teikimą, globojamam asmeniui patekus į gydymo įstaigą.
  • Asmens higienos priežiūrą, padedant prausiantis, nusirengiant, apsirengiant, skalbiant ir lyginant drabužius.
  • Pagalbą buityje, padedant tvarkytis namus ir atlikti namų ruošos darbus.
  • Maitinimo organizavimą, užtikrinant maisto nupirkimą, parnešimą, pagalbą ruošiant maistą arba karšto maisto atvežimą ir pagalbą maitinantis.
  • Užimtumo organizavimą, užtikrinant laisvalaikio organizavimą, atsižvelgus į asmens sveikatos būklę ir pomėgius.
  • Transportavimą ir lydėjimą, užtikrinant globojamo asmens nuvežimą, parvežimą ir lydėjimą į sveikatos priežiūros įstaigas. Ši paslauga teikiama pagal poreikį asmenims, kurie dėl negalios, ligos ar senatvės turi judėjimo problemų ir dėl to negali naudotis visuomeniniu ar individualiu transportu.

Vieni iš nedaugelio teikiančių paslaugas vaikams su negalia ar sunkia negalia

„Altamedica globa“ specialistai vieni iš nedaugelio teikiančių pagalbą ne tik suaugusiems ar senyvo amžiaus asmenims su negalia, bet ir vaikams su negalia ar sunkia negalia, dėl neįgalumo iš dalies ar visiškai neįgijusiems jų amžiaus atitinkančio savarankiškumo ir dėl to neturintiems galimybės ugdytis bei dalyvauti visuomenės gyvenime.

Kaip pastebi „Altamedica globa“ direktorė Gabrielė Stasiūnaitytė, „visos šeimos patiria sunkumų, tačiau auginant neįgalų vaiką dažniau stokojama pagalbos, todėl tėvai neretai jaučiasi pavargę, vieniši, nesuprasti ir atriboti nuo sociumo“.

„Teikdami socialinės globos paslaugas vaikams su negalia ar sunkia negalia, padedame šeimoms ugdyti ir rūpintis savo vaikais ir sudarome palankias sąlygas tėvams derinti asmeninį ir visuomeninį gyvenimą su negalią turinčio vaiko auginimu“, – sako „Altamedica globa“ direktorė Gabrielė Stasiūnaitytė.

Norint gauti dienos socialinės globos paslaugas asmens namuose ar sužinoti daugiau informacijos apie šias kompleksines paslaugas, kreiptis galima tel. +37069116949 arba el. paštu globa@altamedica.lt. Mokestis už dienos socialinės globos paslaugos asmens namuose nustatomas individualiai, priklausomai nuo asmens pajamų, vadovaujantis Kauno miesto savivaldybės gyventojų mokėjimo už socialines paslaugas tvarkos aprašu, patvirtintu Kauno miesto savivaldybės tarybos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA