V. Matijošaitis debatuose apie Kauno ateitį dalyvauti neketina: atsakė oponentams | Kas vyksta Kaune

V. Matijošaitis debatuose apie Kauno ateitį dalyvauti neketina: atsakė oponentams

Vytautas Juozapaitis, Visvaldas Matijošaitis / R. Tenio nuotr.

Praėjusią savaitę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) kandidatas į Kauno miesto merus Vytautas Juozapaitis pakvietė dabartinį miesto merą Visvaldą Matijošaitį į pagrindinių Kauno miesto politinių jėgų kandidatų debatus, kuriose kauniečiai galėtų susipažinti su kandidatų programomis ir padiskutuoti apie Kaunui aktualias problemas, kurias spręstų išrinktas meras. Tačiau šiuo metu miesto vadovo kėdėje sėdintis V. Matijošaitis tokiems debatams panašu nėra nusiteikęs.

„Kviečiu Visvaldą Matijošaitį į mudviejų debatus. Kauniečiai tiesiai ir atvirai galės susipažinti su mūsų programomis, požiūriu į aktualias Kauno ir Lietuvos problemas. Kitų miestų kandidatai tokiuose debatuose yra susitikę ne kartą ir tai yra normali Vakarų demokratijos tradicija“ – teigė prof. V. Juozapaitis.

V. Matijošaičiui išsiųstame kvietime nurodyta, jog debatai turėtų įvykti iki vasario 10 dienos. Taip pat būtų numatyta, kad debatai būtų rengiami abiems kandidatams priimtinoje neutralioje vietoje bei transliuojami tiesiogiai. Debatų moderatorius būtų parinktas abiejų kandidatų susitarimu. Debatų metu siūloma diskutuoti apie Kauno savivaldos aktualijas, miesto viziją bei politinę kultūrą Kaune.

„Niekada nemėgau veidmainystės. Kaunui cirkų nereikia. Geriau kalbėti ne žodžiais, bet darbais. Linkiu taip elgtis ir kitiems“, – atsakė į kvietimą V. Matijošaitis.

Dabartinis meras tikina, kad miestiečiai jį jau pažįsta ir papildomai kalbėtis su savo rinkėjais reikalo nemato. Taip pat V. Matijošaitis nepraleido progos įgelti savo oponentui.

„Kauniečiai mane jau pažįsta, jie turi savo nuomonę. O atvykėliai tegul sau debatuoja – temų šnekoms dabar jie turi užtektinai – visa Lietuva mato ir girdi“ – pareiškė V. Matijošaitis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA