Kauniečius kviečia į pačias tikriausias Užgavėnes: išmėginti savo žinias bus galima naujoje rungtyje | Kas vyksta Kaune

Kauniečius kviečia į pačias tikriausias Užgavėnes: išmėginti savo žinias bus galima naujoje rungtyje skelbiama Užgavėnių programa

LLB nuotr.

Vasario 18 dieną 12.00 val. kauniečiai kviečiami atvykti į „Užgavėnių sostinę“ – Lietuvos liaudies buities muziejų Rumšiškėse, kur lauks pačios tikriausios Užgavėnių linksmybės!

Kaip skelbia Lietuvos liaudies buities muziejus, čia veiklos užteks tiek mažiems, tiek dideliems – galėsite pasigaminti kaukę „Kaukių dirbtuvėlėse“, paganyti akis kaukių parade, raumenų jėgą pasitikrinti liaudiškų žaidimų rungtyse ir ristynėse, o gudrumą – viktorinose. Drauge linksmai trypti, šokti ir vyti žiemą kvies ansambliai ir kapelos.

„O kadangi šie metai – Arklio metai, galėsite išmėginti savo žinias ir dalyvauti naujoje rungtyje – patys pabalnoti arklį, taip pat pajodinėti ar pavažinėti arklio traukiamu vežimu.

Pabalnoję arklį, pašokę, patrypę ir praalkę, galėsite patys išsikepti Užgavėnių blynų, o gardaus šiupinio paragausit, jei įminsite mįslę „Šiupinyno“ viktorinoje! Linksmybes užbaigsime tradicine Lašininio ir Kanapinio dvikova ir Morės išlydėtuvėmis dausosna!” – atvykti ragina organizatoriai.

Ar žinote, kad per Užgavėnes negalima dirbti? Lietuvos liaudies buities muziejus atkreipia dėmesį, kad nuo senovės žmonės tikėjo: jei per Užgavėnes dirbsi, sulauksi nelaimių – sukirmys lašiniai, vištos daržus kapstys, vėjai stogus plėšys…

Kad taip nenutiktų, važiuokite kuo toliau nuo namų ir darbų – pasiimkite pačią baisiausią Užgavėnių kaukę ir vasario 18 d. atvykite į Lietuvos liaudies buities muziejų Užgavėnių švęsti!

„Susibėkim ir ušsigavėkim, kad visos bėdos išdulkėtų: juoksimės, triukšmausim ir kvatosim, o jei bus sniego – jame pasivoliosim!”.

Muziejus primena, kad 2023-ieji paskelbti Žirgo atmintinais metais, siekiant akcentuoti išskirtinę žirgo reikšmę Lietuvos istorijoje ir kultūroje bei pažymint Plungės valstybinio žemaičių veislės arklių žirgyno įsteigimo 100-mečio jubiliejų.

Užgavėnių programą rasite čia. Daugiau informacijos „Facebook” renginyje čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA