Mėnuo be A. Jagelavičiūtės: artimųjų malda koplytėlėje ir tylos minutė prie kapo | Kas vyksta Kaune

Mėnuo be A. Jagelavičiūtės: artimųjų malda koplytėlėje ir tylos minutė prie kapo

Šeštadienį, sausio 28 dieną, sueina mėnuo, kai mirė garsi nuomonės formuotoja, stilistė, verslinininkė Agnė Jagelavičiūtė. Artėjant šiai datai moters mama Nijolė socialiniuose tinkluose pasidalijo trumpa žinute ir kvietė drauge susitikti ne tik maldai koplytėleje Vilniuje, bet ir tylos minutei prie jos kapo.

„Laikas bėga… jau beveik mėnuo, kaip Agnė, palikusi mane, savo sūnų Leoną ir visus, kuriems ji buvo svarbi, išėjo į amžinybę… Šeštadienį, sausio 28 d. 11 val. Bernardinų koplytėlėje bus aukojamos Šv. mišios Agnei atminti. Po mišių važiuosime į Karmėlavos kapines padėti gėlių ir uždegti žvakių, kad visada jai būtų šviesu ir ją šildytų mūsų prisiminimai apie ją“, – feisbuke rašė N. Jagelavičienė.

Šeštadienį į Bernardinų koplytėlę rinkosi A. Jagelavičiūtės artimieji bei draugai.

Primename, kad žinia apie vienos garsiausių Lietuvos moterų mirtį pasiekė gruodžio 28-ios rytą. Netikėtai mirusi 42-ejų A. Jagelavičiūtė amžinojo poilsio atgulė gimtajame mieste, Karmėlavos kapinėse.

Į laidotuves atvyko didelis būrys žmonių, panorusių Agnei tarti paskutinį „sudie“. Daugelis iš jų sunkiai rinko žodžius, ore skendėjo skausmingo gedulo nuotaika.

Menininkė, knygų autorė, stilistė A. Jagelavičiūtė (1980–2022) amžinojo poilsio atgulė šalia savo tėčio Leono Jagelavičiaus (1956–1994) ir močiutės. Šeimos kapas paskendo baltų gėlių jūroje.

A. Jagelavičiūtės kelias

Agnės Jagelavičiūtės kelias į populiarumą prasidėjo nuo 2002 metais dalyvavimo pirmajame Lietuvoje realybės šou „Akvariumas“. Būdama dar antro kurso studentė, moteris apsigyveno stikliniame name prie prekybos ir pramogų centro „Akropolis“, Vilniuje, kur kartu su kitais dalyviais buvo stebima 24 valandas per parą.

Nors realybės šou Agnei Jagelavičiūtei laimėti ir nepavyko (liko antra), tačiau ji vienintelė iš šio šou mėgavosi neblėstančiu visuomenės dėmesiu iki šių dienų. Tvirtą charakterį „Akvariume“ pademonstravusi moteris po realybės šou neliko nepastebėta – sulaukė pasiūlymo prisijungti prie „TV pagalbos“ komandos. Su socialinės dokumentikos laida Agnė Jagelavičiūtė pradirbo 5 metus, buvo dvi trumpos pertraukos.

2014 m. Agnė Jagelavičiūtė pristatė Lietuvoje ir visame pasaulyje dar negirdėtą verslą – stiliaus konsultacijų portalą internetu www.StiliuSOS.lt. Šioje platformoje kiekvienas žmogus galėjo kreiptis į stilistą su stiliaus klausimais ir gauti išsamią arba trumpą konsultaciją per 24 valandas. 2016 m. platforma prasiplėtė iki elektroninės parduotuvės, kurioje įsikūrė stilistų atrinkti Lietuvoje bei Europoje žinomi prekių ženklai, parduotuvės bei butikai.

2015 m. gegužės mėnesį pristatytas pirmasis „Virtuvės mitų griovėjų“ (VMG) mados žurnalo „VMG Ikona“ numeris, kurio vyriausiąja redaktore tapo Agnė Jagelavičiūtė. Pirmojo leidinio tiražas – 20 000, dėl didelės paklausos po kelių savaičių išleista dar 10 000 žurnalo kopijų. Vėliau žurnalas pervadintas į „Aš ikona“, leidžiamas kas ketvirtį. Kartu su žurnalu pristatytos ir darbo knygos „Aš ikona“.

2017 m. pavasarį Agnė Jagelavičiūtė pristatė pirmąją savo suknelių kolekciją pavadinimu VIENA – tai 46 vieno modelio suknelės, kurių kiekviena – iš skirtingo audinio, tad visos – vienetinės. Pirmoji kolekcija buvo išpirkta per mėnesį. 2018 m. ji išleido antrą suknelių kolekciją pagal tą patį konceptą – 42 to paties modelio suknelės, tačiau kiekvienos iš jų audinys buvo unikalus.

2017–2018 m. populiarėjant socialiniams tinklams „Facebook“ bei „Instagram“, Agnė Jagelavičiūtė tapo viena labiausiai sekamų Lietuvos įžymybių socialiniuose tinkluose. 2018 m. rudenį išleista jos pirmoji knyga moterims apie stilių „Tu turi ką apsirengti“. Be kita ko, Agnė Jagelavičiūtė prisidėjo prie labdaringų veiklų bei įvairių socialinių akcijų.

2011 metais Mariaus Ivaškevičiaus pjesei „Išvarymas“ Agnė Jagelavičiūtė sukūrė drabužius, 2012 m. ji prisidėjo prie spektaklio „Saulės smūgis“ aktorių įvaizdžio kūrimo. Vėliau moteris debiutavo ir kine – jai buvo patikėta kurti režisieriaus Romo Zabarausko filmo „We Will Riot“ („Streikas“) herojų įvaizdį. Agnė Jagelavičiūtė yra išleidusi tris kulinarines knygas, išbandžiusi televizijos laidų vedėjos vaidmenį, vedė informacinį šou „Paparacai.lt“, „Aš stilistas“, „Žvaigždutės“, pokyčių laidą „Grožio fabrikas“.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA