Masinė avarija autostradoje: skaičiuoja apie 15 transporto priemonių | Kas vyksta Kaune

Masinė avarija autostradoje: skaičiuoja apie 15 transporto priemonių vairuotojai įspėja apie "juodą ledą"

"Kas vyksta Kaune" grupės nuotr.

Trečiadienio rytą pranešama apie masinę avariją A1 kelyje, Vilniaus link. Ties Milžinų kaimu formuojasi spūstis, eismo įvykyje dalyvauja automobiliai, autobusai ir sunkiasvorė technika.

„Kaunas-Vilnius, tarp Rumšiškių ir Antakalnio, ką tik 5 mašinos. Sunkiai pravažiuojama”, – apie 06.58 val. pranešta „Kas vyksta Kaune” grupėje.

Netrukus pasirodė informacija, kad eismo įvykiuose A1 kelyje liudininkai skaičiuoja jau apie 15 automobilių.

„Rinkitės Rumšiškes, atsargiai – „juodas ledas”. Iš abiejų pusių iki Žiežmarių 6 avarijos ir daugėja. Eismas 60km/h”, – rašė internautė.

Liudininkų teigimu, A1 kelyje daug specialiųjų tarnybų. „Kaunas-Vilnius didelė, masinė avarija. Plikledis. Daug medikų, policijos bei gaisrininkų”, – pranešė kaunietis.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budinčio pareigūno duomenimis, masinė avarija fiksuota ties Milžinų kaimu.

„Eismo įvykyje apie 10 automobilių, sunkvežimiai. Atsitiko viena avarija, kiti pamatė, stabdė ir įvyko dar daugiau nelaimių. Bet tai viena didelė, masinė avarija”, – portalui „Kas vyksta Kaune” teigė pareigūnas.

Sustojęs eismas A1 kelyje / „Kas vyksta Kaune” nuotr.

Papildyta 08.31 val.

Eismo įvykiai fiksuojami ir Kauno link.

„Bet čia dar ne pabaiga, už kelių km (nuo masinės avarijos vietos – aut. past.), kitoje pusėje, dar viena fūra ir lengvoji susidūrė. Iš viso suskaičiavau 18 automobilių”, – portalui rašė kaunietis.

Papildyta 08.48 val.

Kaip BNS informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovė Edita Zdanevičienė, eismo įvykiuose prispaustų žmonių nebuvo, pranešama apie vieną nukentėjusįjį.

Slidu išliks ir dieną

Šalies keliuose trečiadienio rytą eismo sąlygas vietomis sunkina susiformavęs plikledis, jis kai kur prognozuojamas ir dieną, įspėja Automobilių kelių direkcija.

Pasak kelininkų, slidūs dėl plikledžio yra kai kurių pagrindinių valstybinės reikšmės kelių ruožai Šiaurės rytų Lietuvoje bei Pakruojo ir Kėdainių rajonuose. Vairuotojai įspėjami būti ypač atidūs sankryžose, miško proskynose, taip pat važiuodami per tiltus ir viadukus.

Likusioje šalies dalyje pagrindiniai valstybinės reikšmės keliai sausi, tik vakarinėje šalies dalyje – šlapi.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai daugelyje rajonų išlieka provėžoti, slidūs, daug kur padengti pažliugusio ar prispausto sniego sluoksniu.

Šalyje – be žymesnių kritulių. Oro temperatūra siekia nuo 3 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos, pajūryje – iki 3 laipsnių šilumos.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną vietomis tikėtini nedideli krituliai. Kai kur – plikledis, galima silpna lijundra. Vėjas bus pietvakarių, 7–12 m/s. Aukščiausia oro temperatūra sieks nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos.

Nematoma grėsmė vairuotojams

„Juodasis ledas“ susiformuoja ant kelios dangos, kurios temperatūra yra žemiau nulio. Tokiomis sąlygomis vanduo puikiai limpa prie paviršiaus virsdamas plonu ledo sluoksniu, kuris nepastebimas dėl juodos kelio paviršiaus spalvos. Šis ledas ir vadinamas „juoduoju ledu“.

Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA