Kauno rajone girtas paspirtukininkas susidūrė su policijos automobiliu | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone girtas paspirtukininkas susidūrė su policijos automobiliu

Asociatyvi / lryto.lt / V. Ščiavinsko nuotr.

Pirmadienio rytą stipriai apsvaigęs paspirtukininkas Garliavoje susidūrė su policijos automobiliu. Paspirtuko vairuotojui prireikė medikų pagalbos.

Policijos departamento duomenimis, sausio 23 dieną apie 10.43 val. Kauno rajone, Garliavoje, neblaivus (3,15 prom.) 1978 metais gimęs vyras, važiuodamas paspirtuku, bei išvažiuodamas iš šalutinio kelio, nepraleido ir susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu tarnybiniu automobiliu „VW Caddy”, kurį vairavo tarnybos metu uniformuotas blaivus Kauno rajono policijos komisariato pareigūnas (g. 1988 m.).

Per eismo įvykį nukentėjo paspirtuku važiavęs vyras, kuris po medikų apžiūros gydomas ambulatoriškai.

Lietuvos kelių policijos tarnyba nurodo, kad elektrinio paspirtuko vairuotojai turi elgtis kaip dviratininkai.

Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso (toliau – ANK) 428 straipsnio 7 dalis numato, kad dviračių vairavimas, vadeliojimas ir jojimas, kai tai daro neblaivūs (daugiau nei 0,4 promilės, bet ne daugiau negu 1,5 promilės) asmenys, užtraukia baudą nuo 80 iki 150 eurų.

To paties straipsnio 8 dalis numato, kad dviračių vairavimas, vadeliojimas ir jojimas, kai tai daro neblaivūs (daugiau nei 1,5 promilės) ar apsvaigę nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų asmenys, vengimas pasitikrinti dėl neblaivumo ar apsvaigimo užtraukia baudą nuo 150 iki 200 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA