Socialinių mokslų kolegija keičia vardą | Kas vyksta Kaune

Socialinių mokslų kolegija keičia vardą

SMK nuotr.

Socialinių mokslų kolegija, veikianti Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, keičia savo pavadinimą. Siekdama visapusiškai atspindėti išsiplėtusį veiklos profilį, SMK žengdama į naujus, 2023-iuosius metus, nuo šiol prisistato kaip SMK Aukštoji mokykla.

Kaip skelbiama SMK pranešime, kolegija jau kurį laiką veikia ne tik socialinių mokslų srityje, todėl senasis pavadinimas nebeatspindėjo to, kuo kolegija tapo per savo veiklos istoriją. Šalia socialinių mokslų studijų, kolegijoje vystomos sveikatos, informatikos, menų studijų kryptys, todėl toks platus ir tarpdisciplininis kolegijos veiklos pobūdis esą nulėmė poreikį žengti naują žingsnį pakeičiant kolegijos pavadinimą. Naujasis pavadinimas aiškiau ir tiksliau reprezentuoja dabartinį platų aukštosios mokyklos veiklos profilį.

„Naujame pavadinime mes sujungiame nauja ir sena: senoji pavadinimo dalis išlieka akronime SMK, kuris gerai atpažįstamas visuomenėje, o naujoji pavadinimo dalis – Aukštoji mokykla – tiksliai atliepia institucijos veiklos pobūdį ir tipą“, – sako SMK kanclerė Gabija Skučaitė.

SMK direktorė Viktorija Palubinskienė patikina, kad nepaisant pokyčių prekės ženklo identitetas išlieka toks pats kaip ir anksčiau – inovatyvi aukštoji mokykla, kurioje studijos pagrįstos patyriminiu mokymusi, ir toliau savo veiklą vykdys kūrybiškai ir drąsiai.

„Augdama kaip organizacija, Socialinių mokslų kolegija kasmet tobulėjo, vykdė įvairias veiklas. Išplėtę savo veiklų ir paslaugų portfelį tapome daugiau nei tik kolegija. Profesinio mokymosi paslaugos, mokytojų švietimas, įvairūs projektai bei verslo iniciatyvos. Atėjo laikas, kai mus pradėjo varžyti „socialinių mokslų“ rėmas, tad norėdami iš jo išsilaisvinti, pakeitėme pavadinimą ir įtvirtinome šį pokytį“, – sako V. Palubinskienė.

SMK trijų raidžių akronimas nuo šiol išliks nuoroda į institucijos istoriniu raidos laikotarpiu susiformavusį viešąjį įvaizdį ir prekinį ženklą, o naujasis SMK raidžių šifravimas priklausys nuo kalbos naudojimo, konteksto ir tikslinių auditorijų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA