UAB „Litart“ iš Vilijampolės pranešė atleidžianti per 30 darbuotojų | Kas vyksta Kaune

UAB „Litart“ iš Vilijampolės pranešė atleidžianti per 30 darbuotojų

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Gruodį Užimtumo tarnyba prie LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos gavo tris pranešimus apie numatomus darbuotojų grupių atleidimus, o per visus praėjusius metus tokių pranešimų buvo 70.

Paskutinis 2022-aisiais Užimtumo tarnyboje (UT) užregistruotas UAB „Litart“ iš Kauno pranešimas. Gruodžio 13-ąją UT informuota apie tai, kad Kaune, Varnių g. registruotos bendrovės 31 darbuotojas įspėtas apie atleidimą iš darbo.

Kiek iš viso įmonėje dirba žmonių, šį penktadienį sužinoti nepavyko, – UAB „Litart“ svetainėje skelbiamas telefono numeris yra išjungtas.

„UAB „Litart“ 1990 metais savo veiklą pradėjo kaip renginių organizavimo ir techninio aptarnavimo įmonė. Nuo 2011 m. bendrovė pradėjo vykdyti ir statybinę veiklą. Šioje veikloje įmonė specializuojasi atitvarų šiltinimo, renovacijos, remonto ir pastatų šildymo bei vėdinimo srityse. Bendrovės darbuotojai nuolat kelia savo kvalifikaciją.

Šiuo metu UAB „Litart“ didžioji dalis darbuotojų turi kvalifikacijos pažymėjimus, inžinieriai – Aplinkos ministerijos išduotus kvalifikacijos atestatus. 2014 birželio 27 dieną įmonei buvo išduotas Lietuvos Respublikos Aplinkos ministerijos atestatas, suteikiantis teisę būti ypatingo statinio rangovu“, – taip pati įmonė prisistato internetu.

Viešai savo veiklą ji reklamuoja ir nuotraukomis, kuriose įamžinti jos renovuoti daugiabučiai ar vienbučiai, vienas restoranas Kauno senamiestyje, taip pat ir keli nauji statiniai – baseinas, pirtis, teniso kortai.

Užimtumo tarnyba ketinančią atleisti per 30 darbuotojų Kauno bendrovę „Litart“ pristato ne kaip statybos, bet kaip „scenos pastatymams būdingų“ paslaugų teikėją.

Portale „rekvizitai.vz.lt“ eilutė „darbuotojai“ informacijos apie „Litart“ dirbančiųjų skaičių irgi nepateikia, nes ji tiesiog „praleista“. Tačiau užpildytos kitos eilutės: vidutinis atlyginimas 2022 lapkričio mėn. – 1896,49 eur. skola Sodrai – 168 107,59 eur. Dar nurodoma, kad 2021-aisiais UAB „Litart“ grynasis nuostolis viršijo 475 tūkst. eur. Tuo pat metu iš veiklos bendrovė gavo apie 1,5 mln. eurų pardavimo pajamų.

Pasitikslinti informaciją, ar įmonę ištiko bankrotas, ar kitos priežastys verčia įspėti jos žmones apie gresiantį atleidimą iš darbo, nepavyko, nes „rekvizitai.vz.lt“ nurodomu „Litart“ mobiliuoju telefonu portalui „Kas vyksta Kaune“ niekas neatsakė.

Pirmoje 2022-ųjų gruodžio pusėje Užimtumo tarnybai dar buvo pranešta apie 50 darbuotojų atleidimą iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos, taip pat – apie tai, jog 33 darbuotojus numato atleisti baldų gamintojai iš UAB „Medienos era LT“.

Aleidžiamų darbuotojų gausa rekordininkė pernai, primena „Kas vyksta Kaune“, buvo AB „LTG Cargo“. gegužės 11-ąją įspėjusi apie gresiantį atleidimą iš darbo daugiau nei 1200 žmonių, dirbančių krovininio geležinkelių transporto srityje. Dvigubai mažiau (apie 600) darbuotojų paslaugų rugsėjį nutarė atsisakyti AB „Lietuvos paštas“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA