Žiemos šventės prasidėjo anksčiau: Kauno rajone užregistruotas 1200 šių metų kūdikis (foto) | Kas vyksta Kaune

Žiemos šventės prasidėjo anksčiau: Kauno rajone užregistruotas 1200 šių metų kūdikis (foto)

Kauno rajone užregistruotas 1200 šių metų kūdikis / KRS nuotr.

Prieš pat Kalėdas Kauno rajono civilinės metrikacijos skyriuje buvo pasveikintas 1200-asis šių metų kūdikis. Tai Skaistės ir Luko Poškevičių pirmagimis Jonas. Berniukas gimė gruodžio 7 dieną.

Poškevičių sūnui dar tik dvi savaitės, tačiau berniukas sparčiai auga. Kai gimė svėrė 3,6 kg, o dabar jau virš 4 kg, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

„Jonukas labai ramus vaikas, apetitu nesiskundžia. Pirmomis dienomis, kai grįžome iš ligoninės, viskas mums buvo nauja, bet dabar jau lengviau“, – apie mažylį pasakojo mama.

Ji užsiminė, kad sūnus kol kas panašus į mamą, turi mėlynas akis, šviesius plaukus.

Berniuko tėvai sakė, kad Jonas gimė per tikrą žiemišką pūgą. „Žiemos šventės mūsų šeimoje prasidėjo gerokai anksčiau. Geresnės kalėdinės dovanos ir negalėjome norėti“, – teigė tėtis Lukas.

Poškevičiai sūnui norėjo lietuviško ir trumpo vardo. Per žmonos gimtadienį šeima viešėjo Vilniuje ir buvo apsistojusi šalia Šv. Jonų bažnyčios. „Šventa vieta mums pakuždėjo vardą. Abu supratome, kad Jono vardas puikiai tiks mūsų pirmagimiui. Be to, nė vieno iš mūsų šeimose nėra tokio vardo“, – Jono vardo atsiradimo istoriją prisiminė L. Poškevičius.

Berniuko mama kilusi iš Joniškio rajono, o tėtis – garliavietis. Jauna šeima ir gyvena Garliavoje. Gimus sūneliui pora ieškosi erdvesnių namų, tačiau nori likti gyventi Garliavoje. „Mano tėvai iki šiol gyvena Garliavoje ir mums čia patinka“, – tikino Lukas.

Skaistė su Luku susipažino universitete, susituokė prieš pora metų. Abu yra odontologijos gydytojais.

Pasveikinti Jonuko ir jo tėvelių atvyko Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas. „Metų pabaigoje džiugu sulaukti tokių naujienų, kad pakaunėje gimė 1200-asis kūdikis. Lai jauniausias šio krašto gyventojas auga sveikas, mylimas ir tvirtai įleidžia čia šaknis“, – sveikino meras.

Savivaldybės vadovas Jono tėvams įteikė kūdikio knygą, kurioje jie galės fiksuoti svarbiausias sūnaus gyvenimo akimirkas, ir tradiciškai dovanojamą kūdikio kraitelį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA