Keli V.Matijošaičio komandos nariai paskelbė nedalyvausiantys savivaldos rinkimuose | Kas vyksta Kaune

Keli V.Matijošaičio komandos nariai paskelbė nedalyvausiantys savivaldos rinkimuose

Donatas Večerskis ir Visvaldas Varažinskas / R. Tenio nuotr.

Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis trečiai kadencijai sieks savivaldybės vadovo posto, tačiau jo komandoje neliks kelių narių, kurie pirmadienį paskelbė apie savo apsisprendimą trauktis. Kad nedalyvaus ateinančiuose savivaldos rinkimuose paskelbė Kauno miesto tarybos ir „Vieningo Kauno“ nariai Donatas Večerskis ir Visvaldas Varžinskas. Kaip jie rašė savo „Facebook“ įrašuose, politikai neplanuoja rinkimuose dalyvauti ir su kitomis organizacijomis.

Kauno tarybos narys Donatas Večerskis pranešė, kad įsibėgėjant savivaldos rinkimų reikalams, jis nusprendė ateinančiuose Kauno savivaldos rinkimuose nedalyvauti.

„Kadangi savivaldos rinkimų reikalai vis labiau įsibėgėja, pagalvojau, kad pats metas pasakyti, kad nedalyvausiu kitų metų Kauno savivaldos rinkimuose. Taip pat nedalyvauju ir nedalyvausiu jokios politinės organizacijos (įskaitant Vieningas Kaunas) ar partijos veikloje.

Visuomeninės organizacijos Vieningas Kaunas pradžioje a.a. Leonidas Donskis mums sakė, kad politikas turi žinoti 2 dalykus – ką nori nuveikti ir, kada pasitrauks“, – rašė D. Večerskis.

Politiką aplankė suvokimas, kad pokyčių šiuo metu įvesti politikoje jis galimybių neturi, todėl šiame etape nusprendė atsitraukti nuo politikos.

„Paskutinius metus daug svarsčiau apie politiką, savivaldą, apie tai, kas yra esminiai demokratijos ir piliečių savivaldos elementai. Tada savęs klausiau ar gebu/galiu realizuoti, kad būtų būtent taip, kaip mano galva tai turėtų būti. Deja, atsakiau sau neigiamai.

Kas žino, gal kada ateityje tuo patikėsiu. Tad, tegyvuoja vienas iš demokratijos pagrindų – pakeičiamumo principas“, – D. Večerskis rašė savo „Facebook“ paskyroje.

D.Večerskis šiuo metu užima „15min group“ verslo partnerysčių vystymo vadovo pareigas.

Apie pasitraukimą iš „Vieningo Kauno“ ir ateinančių rinkimų pranešė ir kitas Kauno miesto tarybos narys Visvaldas Varžinskas.

„Jau prasidėjęs savivaldybių Tarybų rinkimų maratonas šiemet man kitoks – ši kadencija Kauno miesto Taryboje su Vieningu Kaunu man yra paskutinė. Priėmiau sprendimą pasibaigus šiai kadencijai nebedalyvauti rinkimuose su Vieningo Kauno politiniu komitetu. Nedalyvausiu rinkimuose ir su jokiomis kitomis politinėmis partijomis ar judėjimais (jei netyčia kam nors kiltų tokia „negudri” mintis)“, – teigė jis.

Politikas džiaugėsi atliktais darbais savivaldybėje, tačiau pastebi, kad kūrybiška komanda pasikeitė, neliko entuziastingų aktyvistų, o taip pat ir prabilo sąžinės balsas, politikas kovojo su moralės klausimais dirbant miesto politinėje veikloje.

„Buvo beprotiškai įdomūs ir aktyvūs dešimt metų Vieningo Kauno organizacijoje (jos augime, vystyme, darbo grupėse ir bendrose kelionėse į rinkimų pergales), aštuoni metai miesto Taryboje – labai daug prasmingų darbų su įdomiais žmonėmis komandoje, daug vertingų išmoktų pamokų ir patirčių. Daug padarytų darbų (prie kurių buvo garbė aktyviai prisidėti) leido Kaunui visiškai pakeisti savo veidą, tapti išskirtiniu šalyje ar net Europoje.

Deja, per aštuonis metus dirbant frakcijoje ir Vieningo Kauno judėjime natūraliai dalykai keičiasi. Neliko didžiosios dalies kuriančių žmonių, su kuriais kažkada startavome Vieningo Kauno veiklose. Natūralu, kad vienus žmones keičia kiti – būtinas atsinaujinimas. Per dažnai tenka spręsti ir vidinį konfliktą su sąžine ir morale. Tai puikūs signalai – laikas stabtelėti, nes nepakeičiamų nėra, o ypač demokratiškos šalies politinėje sistemoje“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė V. Varžinskas.

Anot politiko, iš miesto veiklų visiškai pasitraukti neketina, tikisi rasti naujų formų ir būdų bei aktyvesnio įsitraukimo galimybių dalyvauti miesto ar Valstybės vystyme ir klestinčios ateities kūrime.

V.Varžinskas šiuo metu vadovauja KTU Pakavimo inovacijų ir tyrimų centrui.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks kitų metų kovo 5-ąją dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA