Garliaviškės varškės desertas internete sukėlė susižavėjimo bangą | Kas vyksta Kaune

Garliaviškės varškės desertas internete sukėlė susižavėjimo bangą

delfi.lt / Roma Macijauskaitė 2022/11/30 22:23
Asm. archyvo nuotr.

Artėjant didžiosioms metų šventėms galvojame, ką gardaus šiemet ant stalo padėti. Ir kasmet norisi artimuosius nudžiuginti naujais patiekalais, neragautais skoniais. Ne vienam turėtų patikti kaunietės Violetos Jurgaitienės varškės sūrio idėja. Kai moteris juo pasidalijo socialiniame tinkle, sulaukė begalės pagyrų už išmonę ir prašymų pasidalinti receptu. Tik neapsigaukite – išties tai nėra tikras sūris.

V. Jurgaitienė iš Garliavos tikina: jei tik graži proga ar šventė, visada stengiasi pati iškepti ar paruošti desertą: „Artinantis gimtadieniui kepu tortą, o jei šventė – bus pyragas. Šioms Kalėdoms planuoju pagaminti varškės sūrį.“

Moters pasakojimu, šis desertas itin patinka visiems artimiesiems – pirmą kartą jį gamino gal prieš trejus metus, namiškiai iškart įsimylėjo šį desertą.

„Matote, maniškiai nemėgsta labai saldžių gaminių, tad gamindama visada reguliuoju, kiek cukraus dėti. Jei nusižiūriu kokį receptą, visada cukraus beriu dvigubai mažiau nei nurodyta, ir nenukenčia nei skonis, nei kokybė“, – pasakoja Garliavoje su vyru ir dukters šeima gyvenanti Violeta.

Visa deserto paslaptis ta, kad tai nėra tikras varškės sūris, kurį reikia slėgti. Tai – želė desertas, pagamintas iš desertinės varškės.

„Idėja desertui suteikti sūrio formą ir panaudoti sūrmaišį kilo prisiminus kaimynę, kuri kadaise gamino tikrus desertinius varškės sūrius. Apgalvojau receptą, pasisiuvau sūrmaišį ir pabandžiau“, – pasakoja Violeta.

Sūrmaišiui Violeta panaudojo šiurkštų tankų drobinį audinį, kaip pati sako, seniau „dačke“ vadinto. Tačiau sūrmaišių, patikina, galima įsigyti ir veterinarijos reikmenų parduotuvėse.

Supylus pagamintą masę, sūrmaišį reikia užrišti ir nestipriai vos vos paslėgti – Violeta ant sūrmaišio uždėjo medinę lentutę. Ir palikti šaldytuve, kol gaminys sustings. O jau iš sūrmaišio išimant sustingusį sūrį Violeta pataria kažkiek suvilgyti vandeniu – kad lengviau išsiimtų.

Žinoma, pastebi moteris, nebūtina masę pilti į sūrmaišį – galima į tortinę ar mažesnius indelius ir patiekti kiekvienam atskirai. O deserto pagal šį receptą gaunasi išties nemažai – Violetos gaminys svėrė 3 kilogramus!

Desertinis varškės sūris su žele gabaliukais

Reikės:

1 kilogramo kreminės (pyragams) varškės,
200 g grietinės,
6 pakelių želės,
50 g želatinos,
4 v. š. cukraus,
1 v. š. vanilinio cukraus.

Gaminimas:

– Violeta rinkosi trijų spalvų želė. Po du pakelius ištirpino 500 ml vandens. Supylė į dubenėlius ir paliko šaldytuve sustingti. Vėliau supjaustė kubeliais.

– Želatiną užpylė 300 ml karštu (ne verdančiu) vandeniu ir maišė, kol ištirpo grūdeliai.

– Varškę išmaišė su grietine ir cukrumi iki vientisos masės. Plona srovele, nuolat maišydama, į varškę supylė ištirpintą ir atvėsintą želatiną. Sudėjo pjaustytus želė kubelius. Viską gerai išmaišė ir supylė į sūrmaišį. Šį paslėgė lentute ir paliko sustingti šaldytuve.

Skanaus!

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA