Sniegas vairuotojams tapo išbandymu: Kaune pasipylė avarijos | Kas vyksta Kaune

Sniegas vairuotojams tapo išbandymu: Kaune pasipylė avarijos

Skaitytojo E. Bieliūno nuotr.

Iškritus pirmam gausesniam sniegui, penktadienį Kaune pasipylė avarijos. Judrias miesto gatves kausto spūstys. Tuo metu kelininkai įspėja, kad keliuose dėl besitęsiančio snygio yra slidžių ruožų.

„Prie klinikų, kamštis nuo tilto pusės”, – „Kas vyksta Kaune” grupėje 13.44 val. informacija apie eismo įvykį Sukilėlių prospekte pasidalijo skaitytojas. Nuotraukose matyti elektros stulpą taranavęs autobusas.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budintis pareigūnas, eismo įvykyje dalyvavo tik viešais transportas. Apie 13.13 val. informuota, kad Sukilėlių pr. autobusas į elektros stulpą atsitrenkė galimai dėl slidžios kelio dangos.

Autobuso avarija / „Kas vyksta Kaune” nuotr.

Anot pareigūno, nelaimės metu nukentėjo du keleiviai. Vyras ir moteris skundžiasi nežymiais skausmais, laukiama medikų.

Kauniečiai praneša, kad eismas apsunkintas ir Taikos prospekte, čia užfiksuoti du eismo įvykiai. Vairuotojų duomenimis, eismo įvykis transporto priemonių eismą stabdo ir ties „Mega”, nusukime link Sargėnų.

Taikos prospektas / „Kas vyksta Kaune” grupės nuotr.

Tuo metu Automobilių kelių direkcija įspėja, kad penktadienio popietę keliuose dėl buvusio ar besitęsiančio snygio yra slidžių ruožų.

13 val. duomenimis, sudėtingesnės eismo sąlygos išlieka rytų ir pietryčių Lietuvoje. Čia vietomis kelių dangos slidžios, su šlapio sniego provėžomis, o mažesnio eismo intensyvumo rajoniniuose keliuose puraus ar prispausto sniego sluoksnis vietomis siekia iki 10 cm.

Slidžius ir provėžotus kelių ruožus barsto ir valo „Kelių priežiūra“, tačiau vairuotojų prašoma atsižvelgti į kelio dangos būklę ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį bei laikytis didesnio nei įprasta saugaus atstumo.

Žiemiškai geresnės eismo sąlygos vakarų, šiaurės vakarų Lietuvoje, kur kelių dangos daugiausia šlapios.

Šiaurės rytų, rytų ir pietų Lietuvoje silpnai sninga, kitur šalyje be žymesnių kritulių. Oro temperatūra siekia nuo 0 iki 4 laipsnių šalčio.

Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA