Įspėja vairuotojus: pirmadienį uždaromas vidurinis tiltas per Nerį | Kas vyksta Kaune

Įspėja vairuotojus: pirmadienį uždaromas vidurinis tiltas per Nerį

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lapkričio pradžioje įsigaliojo sutartis dėl viduriniojo tilto per Nerį (A. Meškinio) rekonstrukcijos ties Kaunu. Kauno savivaldybė informavo, kada tiltas bus uždarytas ir kaip pasikeis vairuotojų maršrutas šia kryptimi.

„Magistraliniame kelyje A1 numatomi eismo pokyčiai. Nuo lapkričio 21 d. iki kitų metų sausio 9 d. dėl remonto laikinai neliks nuvažiavimo į Jonavos gatvę iš magistralinio A1 kelio palei Kleboniškio mišką. Eismas bus nukreiptas apylanka per viaduką prekybos centro „Mega“ link. Išvažiavimas iš Jonavos g. ribojamas nebus“, – informuoja Kauno savivaldybė.

„Dėl rekonstrukcijos tuo pačiu uždaromas ir vidurinis A. Meškinio tiltas per Nerį. Darbų metu eismas pajūrio link bus nukreiptas per naująjį šiaurinį tiltą. Planuojama, kad po atnaujinimo vidurinis tiltas bus skirtas tik tranzitiniam judėjimui“, – rašoma Kauno savivaldybės „Facebook“ įraše.

Primename, kad tiltas bus iš esmės rekonstruotas, taip pat išplatintas, kad būtų galima atskirti tranzitinį eismą nuo vietinio ir taip užtikrinti eismo saugą. Po rekonstrukcijos vidurinis tiltas bus skirtas tik tranzitiniam eismui.

Rekonstravus šį tiltą, ketinama rekonstruoti likusį trečią (pietinį) tiltą per Nerį. Kai bus sutvarkyti visi tris tiltai, bus galima įgyvendinti paskutinį Islandijos plento projekto etapą, t. y. sutvarkyti ruožą tarp Biruliškių sankryžos ir Jonavos g.

Visas Islandijos plento projektas apimą transporto mazgo ties PC „Mega“, Sargėnų, A. Meškinio (Kleboniškio) ir naujo tilto per Nerį statybą, naujo viaduko per Jonavos g. statybą ir šalia esančio ruožo tarp Biruliškių sankryžos ir Jonavos g. rekonstravimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA