Garliavoje užsiliepsnojo polistireno gamykla: gyventojai įspėjami dėl oro taršos | Kas vyksta Kaune

Garliavoje užsiliepsnojo polistireno gamykla: gyventojai įspėjami dėl oro taršos papildyta

Kas vyksta Kaune, BNS 2022/11/17 08:04

Ketvirtadienio rytą atvira liepsna degė Kauno rajone įsikūrusi polistireno gamykla. Apie galimą oro taršą skubiu pranešimu įspėti ir Kauno miesto ir rajono gyventojai.

„Apie 6.40 buvo girdėti daugybė greitosios pagalbos automobilių signalų ir tada sprogimas link Aleksoto pusės”, – ketvirtadienio rytą pranešė skaitytojas. Kauniečių duomenimis užsiliepsnojo polistireno gamykla UAB „Baltijos Polistirenas”.

Bendrasis pagalbos centras pranešimą, kad Garliavoje, Stasio Lozoraičio g., dega įmonė gavo apie 06.24 val.

Į įvykio vietą išsiųstos Kauno priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos (PAGD). Informacija apie įvykį perduota Kauno greitosios medicinos pagalbos stočiai, Kauno apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

Ragina neiti į lauką

Ketvirtadienio rytą Kauno PAGD į išmaniuosius telefonus išplatino ir nepaprastąjį skubų pranešimą.

„Dėl gaisro, kilusio Garliavoje, S. Lozoraičio g. 15A, įmonės pastate, galima oro tarša. Prašome vengti buvimo gryname ore, rekomenduojame uždaryti namų langus.”

Skubus pranešimas gyventojams / „Kas vyksta Kaune” nuotr.

Papildyta 08.35 val.

Gaisras jau baigiamas gesinti

„Vyksta baigiamieji darbai, 7 valandą 39 minutės buvo fiksuota gaisro lokalizacija, o 7 valandą 40 minučių – likvidacija“, – BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo centro atstovas Konradas Liekis.

Apie nukentėjusius ugniagesiai informacijos neturi.

Įvykio vietoje dirbo aštuonios autocisternos, autokopėčios, štabo automobilis, degimas vyko viduje nuo stogo, gesinimui buvo nutiestos magistralinės linijos.

Numalšinus gaisrą, ugniagesių pajėgos po truputį atšaukiamos iš įvykio vietos.

UAB „Baltijos Polistirenas“ įkurta Kauno rajone buvo įkurta 2002 metais, ji gamina termoizoliacines medžiagas, ugniagesiai kol kas BNS negalėjo pasakyti, ar degė produkcija.

Papildyta 09.26 val.

Kaip naujienų portalą „Kas vyksta Kaune” informavo UAB „Baltijos polistirenas” atstovė spaudai Ermita Kirdeikytė, gaisras jau yra užgesintas.

„Įvykio metu žmonės nenukentėjo. Tai mums svarbiausia. Esame dėkingi ugniagesiams už jų profesionalų darbą malšinant ugnį. Bendradarbiausime su tyrimą atliekančiomis institucijomis siekdami kuo greičiau išsiaiškinti gaisro kilimo priežastis”, – komentare teigė UAB „Baltijos Polistirenas” generalinis direktorius Mindaugas Velička.

Įmonėje, kurioje veikia du gamybos padaliniai, nukentėjo tik vienas – polistireninio putplasčio granulių putimo skyrius. Apgadinta 25 proc. patalpos, sudegė apie 3 tonas pagamintos produkcijos.

Įmonė mano, kad padaryta žala aplinkai minimali, kadangi gaisras buvo lokalizuotas.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA