Islandai prieš susitikimą su Lietuvos rinktine: tiesą sakant, pavydime | Kas vyksta Kaune

Islandai prieš susitikimą su Lietuvos rinktine: tiesą sakant, pavydime

LFF inf. 2022/11/15 22:10

Islandijos nacionalinė rinktinė antradienį surengė priešrungtyninę treniruotę Dariaus ir Girėno stadione. Po jos rinktinės vyriausiasis treneris Arnaras Viðarssonas bei kapitonas Aronas Gunnarssonas pasidalino savo mintimis spaudos konferencijoje. Lietuvos ir Islandijos komandos susirems Baltijos taurės turnyre trečiadienį, 19 valandą.

„Treniruotė buvo gera, iš tiesų jaučiame pavydą pamatę šį stadioną, aikštę. Tai yra kažkas, ko mums reikia Islandijoje, tad buvo malonu pamatyti ne tik aikštę – pats stadionas taip pat gražus, vakar vaikštinėjau aplink stadioną parke, dėl kurio turėtumėte didžiuotis, sveikinu jus su tuo“, – Lietuvos futbolo federacijos (LFF) pranešime cituojamas Islandijos rinktinės treneris.

Tai bus pirmas kartas, kai Islandija dalyvaus Baltijos taurės turnyre, tačiau, specialisto teigimu – jo šaliai yra garbė būti pakviestiems į šią šventę.

„Nežinome, kas šį turnyrą laimėjo daugiausia kartų, bet žinome, kad jis vyksta beveik 100 metų, tai yra ilga tradicija, seniau kelerius metus turėjome kažką panašaus su Šiaurės Europos šalimis, kai žaidžiau ir pats. Yra svarbu kaimyninėms šalims turėti tokių turnyrų, esame tikrai laimingi ir džiaugiamės, kad galime dalyvauti. Kaip sakiau savo komandai – kai lapkričio mėnesį atvykstame į tokią aplinką, turėtume dėl to džiaugtis.

Stebėjau kelias lietuvių rungtynes, pažiūrėjau, kokiose komandose žaidžia žaidėjai, mačiau kelias rungtynes iš Tautų lygos su Turkija, Farerų salomis ir Liuksemburgu. Kaip ir minėjau, jūs pradedate savo augimą, ilgalaikį planavimą ir tikiuosi, kad turėsite tokių žaidėjų, kaip Edgaras Jankauskas, kurie žaistų svarbiuose turnyruose. Atskirų vardų prieš rungtynes niekada neišskiriu“, – kalbėjo nuo 2020-ųjų ekipai vadovaujantis strategas.

Dėl dalyvavimo šiame turnyre džiaugsmą išreiškė ir ilgametis Islandijos rinktinės futbolininkas, ekipos kapitonas Aronas Gunnarssonas.

„Baltijos taurė turi ilgą istoriją, pirmas turnyras buvo žaidžiamas, berods, 1928-aisiais, esame čia pakviesti pirmą kartą, mums yra privilegija čia būti. Žinome, kad lietuviai duos mums rimtą kovą, jie nori patekti į finalą. Kaip ir treneris sakė, matėme kelis įrašus iš ankstesnių rungtynių, bet daugiausiai dėmesį kreipiame į save, kaip pagerinti savo žaidimą. Vis dar esame augimo procese su jaunais žaidėjais, grįžta keli patyrę žaidėjai, norime toliau progresuoti kaip komanda.

Žinoma, geriau turėti dėl ko žaisti, tai geriau nei paprastos draugiškos rungtynės. Aišku, treneriai sako, kad nėra nereikšmingų draugiškų rungtynių, nes jų metu gali išbandyti kažką naujo, naujus žaidėjus, bet būti tokiame turnyre prideda papildomo įdomumo ir laukia įdomios rungtynės“, – sakė šiuo metu Katare žaidžiantis veteranas.

Islandai į Lietuvą atvyko tiesiai iš kelionės po Aziją, kur sužaidė du mačus su pasaulio čempionatui besiruošiančiomis ekipomis – Saudo Arabija bei Pietų Korėja. Tiesa, kadangi tai nebuvo oficialus rinktinės langas, rinktinei atstovavo vietiniame čempionate rungtyniaujantys futbolininkai, o pagrindiniai žaidėjai susibūrė Baltijos taurei.

Spaudos konferencijos pabaigoje abu pašnekovai pasidalijo ir savo spėjimais prieš jau sekmadienį startuojantį pasaulio futbolo čempionatą.

„Visada sakiau – mano favoritai Brazilija, gal šiek tiek Ispanija. Žinoma, paskutinį turnyrą turbūt žais ir Lionelis Messi, tad turbūt daug komandų galvoja apie laimėjimą. Bet man brazilai atrodo stipriausia komanda“, – teigė A. Gunnarssonas.

„Esu labai blogas spėjimuose. Kai buvau jaunesnis, man taip pat Brazilija buvo kažkas tokio. 1982-1986-ųjų Brazilijos sudėtis yra kažkas neįtikėtino, bet matysime. Svarbiausia bus prisitaikyti prie žaidimo Katare, čempionatams vykstant ne Europoje, įprastai Europos komandoms sekasi kiek sunkiau. Tad aš taip pat statyčiau už Braziliją, mano kapitonas visada yra teisus“, – pažvelgęs sau į kairę šyptelėjo A. Viðarssonas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA