Eigulių gyventojai širsta: policija prieš pažeidėjus bejėgė | Kas vyksta Kaune

Eigulių gyventojai širsta: policija prieš pažeidėjus bejėgė

/ „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Penktadienį, „Kas Vyksta Kaune” redakcija sulaukė pasipiktinusio Eigulių rajono gyventojo pranešimo. Žmogus teigė, kad situacija minėtame rajone esančioje Žeimenos gatvėje – tragiška. Vairuotojai ne tik blokuoja eismą statydami automobilius po draudžiamaisiais ženklais, bet ir nereaguoja į policijos pareigūnų įspėjimus ir išrašomas baudas.

Anot pranešėjo, dvikrypčiame kelyje, kur kiekvienam srautui skiriama po vieną eismo juostą, ženklai nurodo, kad nuo 7 val. iki 18 val. darbo dienomis statyti automobilius yra draudžiama. Visgi, kaip teigia gyventojas, panašu, kad ženklai galioja ne visiems.

„Kiekvieną rytą, dieną ar po pietų – visą pirmą juostą užima lengvieji automobiliai ir jų ten visada minimum 35-40 vnt. Nejaugi, tiek daug nerūpestingų vairuotojų kurie nepažįsta ženklų? Tie 35-40 stovinčių automobilių ką padaro? O gi panaikina visą eismo juostą”, – laiške dėsto žmogus. Kaip toliau situaciją aiškina kaunietis, Žeimenos gatvėje vyksta statybų darbai, tad esant dideliam automobilių srautui, norintiems patekti į netoliese esančias mokyklas, darželius ar neįgaliųjų namus – misija sunki.

Policija bejėgė?

Anot pranešėjo, pastovūs skambučiai į policiją sprendžiant neleistinoje vietoje pastatytų automobilių problemą – realios naudos nesuteikė. Pareigūnai bendrauja maloniai, bet, galiausiai, nukreipia situaciją aiškintis į kitas institucijas.

„Pasak policijos pareigūnų, jie nieko padaryt negali, tik kaip išrašyti baudas. Nutempti galimybės nėra. Pasidomėjus kodėl tada nėra išrašomos baudos, kai būna iškvietimai – atsakymas, kad tiek baudų nėra kaip išrašyti vienu metu, ir jei yra nepasitenkinimas, tai pats eik fotkink, dėk į e.policija.lt ir tada jie suformuos baudą. Kitaip sakant, padaryk viską už juos”, – piktinosi gyventojas.

Situaciją pakomentavo ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos poskyris.

„Situacija Žeimenos gatvėje dėl automobilių stovėjimo pažeidžiant KET yra žinoma policijai. Nors, naudojamų techninių priemonių funkcionalumas leidžia fiksuoti didelį kiekį transporto priemonių, pažeidžiančių sustojimo taisyklių reikalavimus, tačiau gyventojai vis vien rizikuoja gauti baudą ir palieka automobilius, pažeidžiant KET. Dėl tokio pobūdžio nusižengimų administracinę teiseną pradeda, tyrimą atlieka ir protokolus surašo policijos bei savivaldybių administracijų pareigūnai”, – rašoma Kauno AVPK atstovų atsakyme.

Problema – neišvystyta infrastruktūra

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas patvirtino, kad nuo šių metų pradžios buvo sulaukta net 60 pranešimų dėl netinkamai pastatytų automobilių Žeimenos gatvėje. Kaip rašoma komisariato atsakyme, į situaciją buvo sureaguota, kai automobiliai trukdo kitų automobilių eismui, yra palikti po ženklu „Sustojimas ir stovėjimas draudžiamas“ ir blokuoja įvažiavimus į kiemus.

„Gegužės mėnesį buvo gautas skundas iš Žeimenos gatvėje veikiančios įmonės dėl automobilių stovėjimo pažeidžiant KET. Pareigūnai vykdė policinę priemonę ir surašė 38 protokolus transporto priemonių vairuotojams. Artimiausiu metu taip pat pareigūnai ketina skirti daugiau resursų ir numatyti policinių priemonių šioje teritorijoje”, – rašoma Kauno policijos atsakyme.

Kaip galimą priežastį, kodėl žmonės nepaiso įspėjimų ar nekreipia dėmesio į galimas baudas, policija nurodo neišvystytą infrastruktūrą.

„Žeimenos gatvėje ženklai įrengti laikantis kelio ženklų įrengimo reikalavimų, tačiau kelio ženklų nepaisymo priežastis gali būti neišvystyta infrastruktūra – nėra pakankamai gyventojų automobiliams stovėjimų aikštelių, mokamas stovėjimas šalia esančiose gatvėse”.

Taigi kelio ženklai galioja visiems, o ir pareigūnai dirba savo darbą. Visgi, esant nepalankiai situacijai su automobilio statymu miegamuosiuose rajonuose, derėtų nepamiršti galiojančių kelių eismo taisyklių ir nestatyti automobilių ten, kur tai daryti draudžia kelio ženklai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA